MERSİN, YÖREX’TE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN, YÖREX’TE


 

Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) 7’ncisi 26 Ekim’de Antalya’da kapılarını araladı.

Haber Merkezi

30 Ekim'e kadar açık kalacak fuarda her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültür ve Lezzet Şehri Mersin, yöresel tatlarıyla yerini aldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 100 metrekarelik alanda ilçe Odalar Tarsus, Erdemli, Mut ve Silifke ile birlikte yöresel lezzetleri ile coğrafi işaretli ürünlerini tanıttı. YÖREX’te bu yıl bölgeyi 7 firma temsil etti.
Fuarda Mersin standı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçiile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da ilgi odağı oldu. Bakan Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, birlikte kestikleri Mersin cezeryesini misafirlere ikram etti.
Öte yandan YÖREX’ten aldığı güçle coğrafi işaret çalışmaları başlatılan Silifke yoğurdu, fuar ziyaretçilerinden tam not aldı. MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, YÖREX’in içeriği ile kent ekonomilerinin kalkınmasında önemli araçlarından biri olduğunu söyledi. Mersin’in yöresel ürünleriyle YÖREX’e düzenli olarak katıldığını anlatan Aşut, “Yerel pazarlarda sıkışıp kalmış yöresel ürünlerimizin daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olan YÖREX, Anadolu’nun rekabet gücünü artırıyor” dedi.

YÖRESEL ÜRÜNLERİN TANITIMINDA ETKİLİ BİR FUAR
Coğrafi işaret için proje çalışması yapılan Silifke yoğurdu, Mut zeytini ve zeytinyağı, Mut kayısısı, Erdemli limonu, Erdemli balı, Mersin cezeryesi, Mersin kerebiçi, Mersin kahvesi, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü iğne oyası, Erdemli aromatik yağları, Tarsus şalgamı, Tarsus üzümü ve Tarsus yayla bandırması ile YÖREX’te yer aldıklarını belirten Aşut şunları kaydetti:
“Oda ve borsalar olarak yöresel ürünlerimizi ulusal ve küresel pazarlarda tanıtma konusunda öncü kurum olma özelliğimizden dolayı bizler için YÖREX ayrı bir öneme sahip. Oda ve Borsaların yöresel ürünlerinin ticarileştirilmesi konusunda birbirleriyle kaynaşması, iletişimlerini geliştirmesi ve ortaklaşa çalışmalarına zemin hazırlaması açısından da tam bir iletişim ağı niteliğinde. Bu anlamda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Mersin’imizin yöresel ürünlerinin tanıtımı için YÖREX’te olmaya devam edeceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA