MERSİN TEKNOPARK, PATRONLAR İLE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TEKNOPARK, PATRONLAR İLE BULUŞTU


 

Mersin Teknopark, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyeleri ile bir araya geldi. Mersin Teknopark Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda sektör meclisleri temsilcileri katılım sağladı.

Haber Merkezi

Yenilenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’nde belirtilen Proje Değerlendirme Komisyonu ve Mersin Teknopark hakkında genel bilgiler Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, yürütülen Ar-Ge projeleri ile ilgili de katılımcılara detaylar aktardı.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ KONUŞULDU 
Toplantıda değişen mevzuat gereği proje değerlendirme komisyonunda yer alan sektör temsilcilerinin tecrübesinden faydalanarak bölgede; Ar-Ge veya tasarım faaliyetinde bulunmak üzere yer almak isteyen girişimcilerin proje değerlendirmelerinde ticarileşme potansiyeli, ithal ikamesi, ihracat potansiyeli olan yüksek teknolojik ürünleri geliştirebilecek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirebilecek, ürün kalitesini veya standardını yükseltebilecek, verimliliği artırabilecek, üretim maliyetlerini düşürebilecek, teknolojik bilgi üretilebilecek, ürünlerin katma değerini artıracak, etkin bir üniversite-sanayi işbirliği gerçekleştirebilecek bir Ar-Ge veya tasarım projesi olup olmadığı bakımından incelemelerin yapılması gerektiği konularına değinildi.

TEKNOPARK’TA, MARKALAŞMA İÇİN TEKNOLOJİK ATILIMLAR YAPILIYOR 
Konuşmaları sırasında Mersin Teknopark’ta Mersin’in markalaşmasına yönelik teknolojik atılımlar gerçekleştirildiğini belirten Genel Müdür Durmaz, üniversite ve sanayi işbirliği çerçevesinde kamu kurumlarının desteği ile başarılı Ar-Ge projelerinin desteklendiğini ve çalışmalarını daha verimli bir hale getirilebilmeyi amaçladıklarını belirtti. Mersin Teknopark’ın bu noktada sağladığı teşvikler ile destek mekanizması olduğunu ifade ederek projelere fikirden ürüne giden süreçte her türlü destek olduklarını ifade etti. Türkiye’de hızla artan Ar-Ge anlayışı ve teknolojinin gün geçtikçe hayatımıza daha fazla girmesi insanları Ar-Ge projelerine yönlendirdiğini belirten Durmaz; “Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda ekonomiye Ar-Ge proje tabanlı ürünler ile katma değer sağlamaktadır. Bu noktada Mersin Teknopark, Türkiye’de başarılı bir şekilde yürütülen Ar-Ge çalışmaları konusunda teknoloji merkezi olarak hızla büyümekte ve teknoloji tabanlı Ar-Ge projelerine ev sahipliği yapmaktadır” dedi.
Mersin’in Ar-Ge tabanlı proje altyapısının artırılarak güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar ve Mersin Teknopark faaliyetleri hakkında bilgi edinen katılımcılar değerlendirmede bulunarak toplantı sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA