MERSİN’İ KEŞFETTİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İ KEŞFETTİLER


 

Hürriyet Gazetesi’nin 17 yazarı; Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) işbirliğinde düzenlenen ‘Mersin’i Keşfet’ organizasyonu çerçevesinde Mersin’e gelerek 3 gün boyunca kentin tarihi, turistik yerlerini keşfedip, Mersin lezzetlerini tattı.

GÜLSEN KAYA

Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğin ‘Sonuç Toplantısı’ Mersin Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Toplantının açılışında konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, organizasyonun amacı hakkında bilgi verdi. Hürriyet Gazetesi’nin ekonomiden siyasete, gastronomiden, turizme kadar pek çok farklı alanda yazı yazan 17 köşe yazarı ile birlikte Mersin’e geldiklerini anlatan Ergin, kentin marka olarak güç aldığı yönlerine odaklandıklarını ve ülke genelinde duyurduklarını söyledi. Bu projenin üçlü sacayağı bulunduğunu kaydeden Ergin, bu ayaklardan bir tanesini yerel yönetimlerin, STK’ların ve kent halkının oluşturduğunu, diğerini turistleri kente taşıyacak olan seyahat acentelerinin ve son olarak üçüncü ayağı da medyanın oluşturduğunu söyledi. Bu sayede güçlü bir sinerjinin ortaya çıktığını vurgulayan Ergin, “Bu sinerjiyi yaratmak, Mersin ile ilgili farkındalık oluşturmak adına geldik” dedi. Mersin’in geleceğe dönük üstün noktalarının öne çıkarılacağı stratejik bir vizyon geliştirilmesi gerektiğine değinen Ergin, bu vizyonda Mersin’in tek başına ele alınmaması, Akdeniz Çanağı’nın öne çıkarılması gerektiğini anlattı.

“TANITIM, TANITIM TANITIM”
TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy da kentlerin tanıtımı açısından bu projenin büyük önem taşıdığına değindi. Napolyon’un ‘Para, para, para’ sözünü hatırlatarak, “Biz de tanıtım, tanıtım, tanıtım diyoruz. İşte Mersin’in de tanıtılmaya ve korunmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Mersin’i seyahat acenteleri için ‘yeni bir ürün’ olarak değerlendiren Ulusoy, “Üzerindeki tozu alınca pırıl pırıl bir Mersin çıkacak. Mersin, kongre turizminin, doğanın gelişeceği önemli bir yer. Gastronomi turizmi için çok uygun. Bu yönleri değerlendirilmeli” dedi.
Türk turizminin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılara da değinen Ulusoy, “15 Temmuzda bir sıkıntı yaşadık ancak Türkiye tüm dünyaya birlik ve beraberliğini gösterdi. Bölüşe bölüşe tok olmayı öğrendik biz, bölüne bölüne yok olmayı kabul etmiyoruz. En kısa sürede turizmin de toparlanacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“MERSİN, ADETA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak da, kentte devam eden turizm altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
‘Mersin’i Keşfet’ etkinliğinin Mersin’in Türkiye ve dünya turizminde yer almasına ve tanıtım anlamında kente büyük faydalar sağlayacağına inandığını belirten Çakacak, Mersin’in tarihi, kültürel, deniz, doğa ve inanç turizmi olarak yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Vali Çakacak konuşmasında, “İlimizin ülkemiz ve dünya turizminden daha fazla yararlanmasını sağlayacak ve tanıtım atağına büyük katkı sağlayacağına inandığım bu programı çok önemsiyorum. Sanayi, ticaret merkezi olan Mersin, sahip olduğu eşsiz doğa güzellikleri ve inanç merkezleri ile son derece önemli bir potansiyele sahiptir. Büyük medeniyetlerin hüküm sürdüğü Mersin, insanlık tarihine ait çok önemli miraslara sahiptir. Mersin, adeta bir açık hava müzesidir. Sahip olduğu bu potansiyel ile turizm sektörünün parlayan bir yıldızı olabilecektir. Deniz, doğa, kongre, inanç, kültürel ve tarihi turizm potansiyellerine sahip ilimizin, hak ettiği yere geleceğine inanıyor ve bu potansiyeli paydaşlarımız ile birlikte değerlendirerek, bir ekip heyecanı ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA