SİLİFKE’YE CEM EVİ MÜJDESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’YE CEM EVİ MÜJDESİ!


 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, hemşerilerine Cem Evi müjdesi verdi.

Haber Merkezi

Alevi Dernekleri Silifke Şubesi tarafından “9. Geleneksel Aşure Etkinliği” düzenlendi. Etkinliğe katılan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, hemşerilerine Cem Evi müjdesini verdi. Başkan Turgut’un proje çalışmaları sürmekte olan Cem Evi ile ilgili müjdesi salonda bulunan davetlilerden büyük alkış aldı. 
Aşure hayrında konuşan Başkan Turgut; "Çok değerli canlar hepinizi sevgi ve muhabbet ile selamlıyor, aşure etkinliğinizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dernek yetkililerini de her sene geleneksel hale getirdikleri, değerlerimize sahip çıktıkları ve üstün gayretleri için teşekkür ediyorum. Muharrem ayı önemli bir ay. Hicri yılbaşının ilk ayı, muharremin 10’unda da İslam âleminin bu zamana kadar yaşamadığı peygamber torunu Hz. Hüseyin ve 71 ehlibeyt Kerbela’da susuz bırakıldı, işkenceler yapıldı ve şehit edildi. Niçin; hırs ve iktidar için. Hırslar ve kinlerin neler yaptırabildiğini Kerbela’da gördük. Bundan sonra Kerbela’da gözyaşı ve kan yaşamamalıyız. Bizim sevgi iklimini, barış iklimini yayıp kardeşliği ilelebet devam ettirmemiz gerekli. Bizim paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Türk’üyle ve Abaza’sıyla biz bir olmalıyız. Gelin canlar bir olalım, iri olalım ve hep beraber olalım” dedi.

“CEM EVİ SAYAĞZI MAHALLESİ’NDE YAPILACAK”
Konuşmasının devamında Cem Evi inşaatı ve yeri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Alevi Kültür Dernekleri Başkanımızla sürekli irtibat halindeyiz. Çalışmalarımızdan kendisini haberdar ediyoruz. Kendiside çok heyecanlı ve birlikte aktif olarak çalışıyoruz. Şehrimizde hiç Cem Evi yok. Seçildiğim günden bu yana konunun takipçisiyim. Sayağzı Mahallesi’nde Cem Evi yerimizi ayırdık ve buranın Cem Evi olarak inşa edilmesini sağlayacağız. Alevi vatandaşlarımız burada ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilecekler. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bizim felsefemizde hizmetlerin merkezinde hep insan var. İnsanların mutluluğu bizim için önemli. İnsanların mutlu olacağı her projenin altına imza atarım. Gönüller bir olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yok” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA