AKDENİZ’DE SANAT GÜNLERİ BAŞLIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE SANAT GÜNLERİ BAŞLIYOR!


 

Akdeniz Sanat Oluşumu tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan “Uluslararası Akdeniz Kentleri Sanat Buluşması”27 Ekim’de başlıyor. Etkinlikler kapmasında bütün gösterimler sanatseverlerle ücretsiz buluşacak.

SONER AYDIN

Mersin’de içinde çok sayıda tiyatro derneği, müzik grubu, ressam, sanatçı, sendika ve odanın yer aldığı Akdeniz Sanat Oluşumu, Akdeniz kentleri arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek adına sanat buluşması düzenleyecek. 1. Uluslararası Akdeniz Kentleri Sanat Buluşması adıyla gerçekleştirilecek etkinliğe çok sayıda sanatçı ve edebiyatçı katılacak. Prof. Mehmet Mahir’in onur konuğu olarak katılacağı etkinlikler kapsamında müzik, edebiyat, tiyatro, resim ve fotoğraf alanında çok sayıda eser sanatseverle buluşacak.

“SEVGİ BAĞINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Akdeniz Sanat Oluşumu adına açıklama yapan Fatih Alkar, oluşumla birlikte insanlar arasında sevgi, barış, dostluk ve dayanışma bağlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. . Uluslararası Akdeniz Kentleri Sanat Buluşması kapsamında çok sayıda sanatçının Mersin’e gelip sanatseverle buluşacağını dile getiren Alkar, “Bütün çabamız, bölgemizde sanat yoluyla barış içinde paylaşımcı bir yaşam için çaba oluşturmak. Bölge insanında sevgi, barış, dostluk ve dayanışma bağlarını güçlendirmek, onların düşünsel, duygusal ve estetik gelişimine hizmet ederek kent kültürüne katkı sağlamak. Gerçeklerden kopmadan, halkla sanat arasında düzeyli bir etkileşim sağlamak ve genç sanatçılara kendilerini gerçekleştirme olanağı sağlamak” diye konuştu.
Sanatseverler Mersin, Antakya ve Tarsus’ta eş zamanlı olarak 27-30 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenecek programları ücretsiz takip edebilecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA