MERSİN AÇIK BAŞLADI, USTALAR MERSİN’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN AÇIK BAŞLADI, USTALAR MERSİN’DE!


 

Mersin Yenişehir Belediyesi Uluslararası Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası, açılış töreni ile başladı. A ve B olmak üzere iki kategoride düzenlenen turnuvada 12 ülkeden 34’ü unvanlı toplam 169 sporcu zirve için yarışıyor.

GİZEM EKİCİ

Mersin Yenişehir Belediyesi’nin destekleri ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen turnuvanın açılış törenine; Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Federasyon Disiplin Kurulu Başkanı Tahsin Aktar, Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, Turnuva Gözlemcisi IA Yalçın Gergeroğlu, Turnuva Baş Hakemi FA Mehmet Emin Kaplan, sporcu ve veliler katıldılar.
Açılışta konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay; uluslararası turnuvaların Türk sporcuların gelişimine de önemli katkı sağladığını söyledi. Satranç sporunun dokunduğu hayatlarda fark yarattığını vurgulayan Tulay, “Satranç sporu, çocuklarımızın hayatta doğru kararlar almalarını ve yaptıkları hamlelerin sonuçlarını önceden düşünmelerini sağlar. Satranç, çocuklarımıza gelecek vadeden bir spordur” dedi.
Turnuvada, Rusya’dan GM AntonDemchenko, Gürcistan’dan GM ShanavaKonstantıne, İran’dan GM AmirrezaPourramezanali, Türkiye’den GM Mustafa Yılmaz, GM Kıvanç Haznedaroğlu ve GM Vahap Şanal hamle yapıyor.
Hafta boyunca devam edecek ve 9 tur oynanacak turnuva 29 Ekim Cumartesi günü sona erecek. Turnuva sonunda sıralamaya ve kategorilere giren sporculara toplam 48 bin 600 TL ödül verilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA