“SESİMİZİ DUYUN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SESİMİZİ DUYUN!”


 

FETÖ/PDY’nin mağdurlarından biri daha Mersin’de ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, terör örgütünün finans kaynaklarından biri olduğu ve ABD’ye yaklaşık 77 milyon dolarlık para transferi yapıldığı kanıtlanan Şanlıurfa’daki Zümrüt Tekstil San. Tic. A.Ş.’deki hisselerinin, sahte imzalarla 1997 yılında ellerinden alındığını öne süren Özlem Toplu Tuna, 12 yıldır sürdürdüğü hukuk savaşında yaşadıklarını ve amcasının oğlunun, örgütün finans kaynaklarından biri olduğunu nasıl öğrendiğini anlattı.
FETÖ’nün en büyük mağdurlarından biri olduklarını dile getiren Özlem Toplu Tuna, her şeyin 1997 yılında babası Fahrettin Toplu’nun vefatının ardından başladığını söyledi. Babasının kanser hastası olduğunu ve 1997’de vefat ettiğini belirten Tuna, “Babam, vefatından önce amcam ve amcamın oğullarıyla beraber Şanlıurfa’da Zümrüt Tekstil San. Tic. A.Ş. adında bir şirket kurdu. Babam bu şirketin yüzde 25 ortağıydı. Maalesef babam kanser hastasıyken, vefatından önceki bir tarih atılarak sahte belge düzenlenmiş ve usulsüz yollarla bu fabrikadaki hissesi cemaatin bugün 8. adamı olarak bildiğimiz Mehmet Naci Toplu tarafından usulsüz yollarla satılmış. Biz bunu 2004 yılında öğrendik ve mahkemeye başvurduk. 12 yıldır süren bir hukuk mücadelemiz var. Bu kişi amcamızın oğluydu. Babam da akrabası olduğu için güvenmiş, tüm işlemleri yürütmesi için vekalet vermiş amcamın oğluna” dedi.
 “AMCAMIZIN OĞLU CEMAATİN PARA TRANSFERİ KAYNAĞI"
 “Babamızın adına o dönemde sahte imzayla satış yapıldığına dair belge elimizde. Biz o tarihlerde babamızın hastanede olduğunu mahkemelerde ispatladık” diyen Tuna, karşı tarafın mahkemede kendilerini suçlaması üzerine Şanlıurfa Ticaret Odası’ndan sahte imzayla yapılan işlemi destekleyen 1997 yılına ait ticaret sicil gazetesini aldıklarını ifade etti. Şanlıurfa Ticaret Odası’nın da işin içinde olduğunu iddia eden Tuna, “Zaten olayların sonunda Ticaret Odası Başkanı da tutuklandı. 39 kişi Urfa’da cemaat yapısından dolayı tutuklanmıştı. Bu kişiler şu anda cezaevinde. Bu kişilerden zaten amcamızın oğlu cemaatin para transferi kaynağı olarak bizim Zümrüt Tekstil A.Ş. üzerinden 1,5 milyar TL para akışı yapıldığı belgelerle delillerle ortaya çıkmıştı. Bunun çıkma sebebi de gene biziz. Biz hiçbir zaman bu terör örgütünün yanında olmadık ve bizler şikayetçiyiz de. Çünkü bu ülkede 200’den fazla insan öldü ve bizim haklarımız cemaate aktarıldı. Biz bunu kabul etmedik. Yıllarca CİMER’e, BİMER’e yazdık şikayetlerimizi bildirdik” diye konuştu.
Ailece bu yapı tarafından 12 yıl boyunca çok mağdur edildiklerini vurgulayan Tuna,1Biz bir kez daha mağdur olmak istemiyoruz. Biz bilinelim, ayırt edilelim, bizim akrabalık bağımız var ama biz o tarafta değiliz. Biz bu insanlardan şikayetçiyiz” ded. (İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA