MERSİN DEVLETTEN ALACAKLI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN DEVLETTEN ALACAKLI!


 

Mersin devletten aldığı 100 liralık yatırımı 162 lira geri ödüyor! Ancak hala istediği yatırımları alamıyor! Bu duruma tepki gösteren MHP İl Başkanı Kılıç, hükümeti Mersin’e karşı duyarsız ve ilgisiz olmakla eleştirerek, “Mersin üvey evlat mı?” dedi.

Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu Temmuz 2016 işgücü istatistik oranını açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2016 yılı Temmuz döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre 354 bin kişi artarak 3 milyon 324 bin kişiye ulaştı. İşsiz oranı ise 0,9 puanlık artışla yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşti. Mersin’de ise işsizlik oranı yüzde 12,4’e yükselerek,  işsiz sayısında onuncu il seviyesine yükseldi. Yine TÜİK verilerine göre Mersin; yaşanabilir iller sıralamasında genel sıralamada 34, ekonomide 41, eğitimde 46, sağlıkta 49, güvenlik sıralamasında ise 36’ncı sırada yer aldı.

“YAŞANABİLİR KENTLER SIRALAMASINDA EN GERİ SEVİYEDEYİZ” 
Resmi istatistik rakamları hakkında bir değerlendirmede bulunan MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilerde gerçekler gün gibi ortadadır. 2015 yılı sonu itibariyle açıklanan TÜİK verilerini analiz ettiğimizde, Mersin; ekonomi, sağlık, işsizlik, eğitim ve güvenlik gibi temel veriler açısından her geçen yıl kan kaybetmekte, yaşanabilir kentler sıralamasında en geri seviyede bulunmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Mersin, 2015 yılı itibariyle giderlerini gelirleriyle karşılayan on il arasındadır.  Bu sıralamada yüzde 162,24 oranıyla Ankara ve Antalya’nın önündedir.  Yani Mersin; devletin şehre harcadığı her 100 lirayı, 162,24 TL olarak devlete geri ödemektedir. Bir başka deyişle kentimiz devletten 62,24 TL alacaklıdır” dedi.

“HÜKÜMET MERSİN’E KARŞI DUYARSIZ VE İLGİSİZ”
Mersin’in devlet yatırımlarında yıllardır hak ettiği payı alamadığına dikkat çeken Kılıç, “Hükümetin seçim öncesi vaatlerinin hiçbiri henüz gerçekleşmemiştir. Yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Hava Limanı henüz hizmete girememiştir. Silifke-Anamur arası yapımı süren karayolu beş yıldır bitirilememiştir. Kentimizdeki reel sektör yatırımları gitgide azalmakta, hatta mevcut işletmeler bir bir kapanmaktadır. Bunun son örneği; Paşabahçe Cam Sanayi Mersin İşletmesi’dir. Yıllardır hizmet veren fabrika kapısına kilit vurarak 350 işçinin işine son verilmiştir. Öte yandan Ortadoğu’daki savaş nedeniyle Mersin’e gelip yerleşen mültecilerin sayısı resmi rakamlarca 120 bin civarında dense de bu rakam 320 bin seviyesindedir. Yani son iki yılda Mersin’in nüfusuna Suriyeli mültecilerle bir Tarsus daha eklenmiştir. Suriyeli mültecilerden ucuz işgücü temini sebebiyle, kentimizdeki işsizlik oranı resmi rakamların da çok üzerine çıkmıştır. Suriyeli göçmenlerin kent kültürüne uymadaki zorlukları ise sosyal patlamalara kapı aralamaktadır. Bu konuda da hükümet duyarsız ve ilgisizdir” diye konuştu.

ÇEVRE DÜZENİ PLANI’NI SAVUNDU
Kent imarının anayasası hükmündeki 1/100 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MHP grubunun üstün gayretleri ile Ekim ayı toplantısında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanarak bakanlığın onayına sunulduğunu anımsatan Kılıç, “Bu plan ile şehrin gelişmesinin önü açılacak, yatırımcılara arsa tahsisi konusunda belirsizlikleri ortadan kaldıracaktır. Büyükşehir Belediyesi kendine düşen görevi hakkıyla yerine getirmiştir. Bundan sonraki görev hükümete düşmektedir” şeklinde konuştu.
Açıklamasının devamında Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümeti takip ettiklerini ve hesap sorduklarını aktaran Kılıç, Mersinli tüm kuruluş ve vatandaşları kentin önünü açacak çalışma ve gayretlere destek vermeye davet etti. Kılıç, açıklamasını şu çağrıyla sonlandırdı: “Mersin’in sosyal ve ekonomik açıdan daha huzurlu ve daha müreffeh konuma erişebilmesi devlet yatırımlarından hak ettiği payı almasıyla mümkün olacaktır. Mersin’in sanayi, ticaret ve turizm açısından mevcut kaynakları ve potansiyeli harekete geçirilmelidir. Bunun için Büyükşehir Belediyesinin çabası bütçesi ve yetki alanı itibariyle sınırlıdır. Hükümetin her yıl yaptığı yatırım planlarında Mersin’e daha fazla kaynak aktarılmalıdır. Bunu için, şehrin dinamikleri STK’lar, hükümet nezdinde lobi çalışmalarına hemen başlamalıdır. AKP’nin Mersin için seçim vaatleri hatırlatılmalı takip edilmelidir. MHP olarak hükümeti takipteyiz ve hesap soruyoruz. Mersin’in yaşanabilir kentler sıralamasında hak ettiği yere yükselmesi adına çaba harcıyoruz. Bunu nedenle STK’ların ve Mersin halkının desteğine ihtiyacımızı bir kez daha belirtiyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA