BUNU DA BECEREMEDİK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BUNU DA BECEREMEDİK!


 

Kocamaz, bunu da eline yüzüne gözüne bulaştırdı!

Mersin’deki tüm etkinliklerin kurumsal bir kimlikle, tek çatı altında yapılabilmesi için geçen yıl “Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı’nı (METKEV)” kurma süreci başlatan Büyükşehir Belediyesi bu işi de beceremedi! 

“Mersin’in Kurumsallaşmasında Dev Adım” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir, yasal düzenlemeye takılınca vakıf işinden vazgeçildi! Narenciye Festivali’nin de bu sebeple yapılamadığı ortaya çıktı. 

Hediye Eroğlu

Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulacak olan Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı (METKEV), hayal oldu!
Mersin’in tanıtılması, zenginliklerinin korunması, eğitim ve öğretime katkı sağlanması amacıyla kurumsal bir kimlik oluşturmayı hedefleyen vakfın kuruluş çalışmaları geçen yıl başlatılmış, bu yılın ocak ayında da tanıtım toplantısı düzenlenerek, büyük vaatlerde bulunulmuştu. Hatta vakfın bütçesi 5 milyon 120 bin TL olarak belirlenmiş ve bu bütçeye aslan payının belediyelerden aktarılması öngörülmüştü.

VAKIF KURMAKTAN GEÇİLDİ Mİ? 
Ancak aradan geçen 8 aylık sürede vakıf bir türlü hayata geçirilemedi. Vakfın hayata geçirilememesinin önündeki nedenin yasal bir düzenleme olduğu öğrenilirken, bazı vakıf paydaşlarının bu sorun ile karşılaşılacağını bilerek, Büyükşehir yönetimini uyardığı ancak belediye yönetiminin bu uyarıları dikkate almadığı öne sürüldü. 
Valiliklerin, belediyelerin ve üniversitelerin vakıf kurmasının önün tıkayan yasal düzenleme nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı’nı (METKEV) kurma fikrinden vazgeçtiği de iddialar arasında yer aldı.
Bu gelişmeler kent kamuoyunda, “Kocamaz, bunu da eline yüzüne gözüne bulaştırdı!” yorumlarına neden olurken, konuyla ilgili 8 aylık süreçte vaatlerle bekletilen kamuoyunun bilgilendirilmemesi de tepki topladı. 

NARENCİYE FESTİVALİ’NE VAKIF ÇENGELİ!
Vakfın kurulamamasından, Narenciye Festivalide olumsuz etkilendi. Bu vakıf çatısı altında yapılması planlanan pek çok etkinlik gibi Narenciye Festivali de payına düşeni aldı ve son iki yıl boyunca hayata geçirilemedi. 
Mersin Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen ve kentin uluslar arası en önemli tanıtım etkinliği olan Narenciye Festivali en son 5’inci defa 2014 yılında düzenlenebilmişti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA