CHP VE MHP’DEN PAŞABAHÇE TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP VE MHP’DEN PAŞABAHÇE TEPKİSİ!


 

Mersin’deki Paşabahçe Fabrikası’nın kapatılma kararına CHP ve MHP’den tepki geldi. Muhalefet iktidara, Paşabahçe Fabrikası’na sahip çıkma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi 

Gazetemizin dün manşetten duyurduğu Paşabahçe Fabrikası’nın kapanması ile ilgili muhalefettin tepki geldi. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit yaptıkları yazılı açıklamalar ile iktidara, Paşabahçe Fabrikası’na sahip çıkma çağrısı yaptılar. 
İlk olarak açıklama yapan CHP’li Özyiğit, AKP Hükümeti’nin ülkeyi yönetemediği gibi ekonomiyi de yönetemediğini savunarak, “Ranta ve özelleştirmeye bağlı AKP ekonomi politikası insanlarımızın işsiz kalmasına, açlığa, sefalete, ülkemizi istikrarsızlığa ve belirsizliğe sürüklüyor. Ekonomideki güçlü ve sert yavaşlama işsizlik oranındaki artışı hızlandırıyor. Yüzde 11 i bulan işsizlik ‘rekor’ kırıyor. Altı milyon insanımız işsizken, yeni insanlarımız ‘işsizlik ordusuna’ katılıyor” dedi. 
Mersin’de 1976 yılında faaliyete geçen ve 40 yıldır kent ekonomisine ve istihdamına katkı veren Paşabahçe Cam Sanayi Fabrikası’nın Kasım ayında faaliyetini durdurup kapanacağına dikkat çeken Abdullah Özyiğit, “Ülke ve kent ekonomisine yıllardır destek olan Paşabahçe kapısına kilit vuruyor. AKP’nin özelleştirme adı altında yaptığı politikaların faturasını hem ülke ekonomisi hem de bizler ödüyoruz. Türkiye Petrollerinde çalışan yüzlerce işçi uyarı niteliğinde eylem yapıyorlar. Bu; yüzlerce insanın işsizliği, çaresizliği, çocuklarına mahcubiyeti ve hayatta yalnız kalması demektir. AKP Hükümeti insanların ekmeklerini kaybettiriyor, açlığa sefalete ve bunalıma sürüklüyor. Ülkenin umutları yok ediliyor. Bu ülkede yaşayan her dört gençten biri işsiz, AKP hükümeti çalışanların her an işsiz kalabileceği bir düzene insanları mahkûm ediyor” dedi. 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de, iktidarıyla muhalefetiyle Paşabahçe Fabrikası’na sahip çıkmak gerektiğini vurguladı. Fabrikanın kapatılması ve sonrasında oluşan mağduriyetlere de değinen Şimşek, “Mersin'in ekonomisi her gün geriye gidiyor. Türkiye İş Bankası’nın bir yan kuruluşu olan Paşabahçe Fabrikası kapatılıyor. Sadece bu fabrikada 125 memur, 325 işçi, 150 müteahhit, 400 taşeron çalışmaktadır. Teknik ömrünün bittiği söyleniyor, ekonomik ömrünün bittiği söyleniyor bu fabrikanın ama Mersin'de bugüne kadar bir tane yeni fabrika açmıyoruz, sürekli fabrika kapatıyoruz, Ben, bütün siyasi partileri Paşabahçe Fabrikasına sahip çıkmaya davet ediyorum, iktidarıyla muhalefetiyle. “ şeklinde konuştu.

“MERSİN 2015 NARENCİYE TEŞVİKİNİ HALEN ALAMADI”
Öte yandan Mersin’in halen narenciye teşvikini alamadığına da dikkat çeken Şimşek, “Mersin’de narenciye sezonu başladı. Şu anda mandalina 20 kuruş, limon 60 kuruş. Ancak Mersin 2015 yılının narenciye teşvikini hâlâ alamadı. Bütün iller teşvikler almasına rağmen Mersin mağdur oluyor. Bu konuda da hükümetin ve sayın bakanımızın gerekli desteği vermesini istiyoruz. Bunu gündeme getirdiğimiz zaman şunu söylüyorlar: ‘Geçtiğimiz yıllara göre daha fazla verdik ama hâlâ açık var’. Hâlâ 2015 yılından parasını alamayan vatandaşlarımız var, tüccarlarımız var. Trilyonun üzerinde alacağı olanlar var. Bu da Mersinli ihracatçılarımızı etkiliyor. Zaten Rusya krizinden dolayı henüz yaralar sarılamadı. Şu anda çok büyük bir kriz yaşanıyor.  Bu konuda Hükûmetin gerekli desteği vermesini bekliyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA