OTOBÜSLERDE KREDİ KARTI DÖNEMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTOBÜSLERDE KREDİ KARTI DÖNEMİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mastercard arasında imzalanan protokolle, kent kartı bulunmayan vatandaşlar artık toplu taşıma araçlarına kredi kartıyla binebilecek.

Türkiye'de ilk kez uygulanacak projeyle vatandaşların daha hızlı ve güvenli bir şekilde toplu taşıma aracını kullanması hedefleniyor. 

Mersin'de bir otelde düzenlenen toplantıyla uygulamanın tanıtımı yapılırken, uygulamanın ilk denemesi de yapıldı. Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yasemin Bedir, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Yakup Kurt ile firma yetkilileri katıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Türkiye’de yaygınlaştıktan sonra başka şehirlere seyahat edecek olan Mersinliler gittikleri şehirlerdeki sistemlere yabancılık çekmeme, ceplerindeki kartı toplu ulaşımda kullanabileceklerdir” dedi.

“HÜSEYİN OKAN MERZECİ BULVARINDA TRANSİT KORİDOR OLUŞTURULUYOR"
Hayata geçirdikleri bu projeyle akıllı şehir olma yolunda önemli bir adımı daha attıklarının altını çizen Kocamaz, “Mersin’in ulaşım alt yapısını geliştirmek için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında il merkezimizdeki 4 büyük ilçe için ana ulaşım omurgası niteliğinde olan ve kentimizin ulaşımının büyük bölümünü oluşturan Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’nda yapacağımız katlı kavşak düzenlemeleriyle sürdürülebilir, transit bir koridor oluşturuyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğünce 2016 Nisan ayında yapımına başlanan proje kapsamında Mersin-Adana arasında D-400 karayolu kesintisiz hale getirilecek ve kapasitesi artırılacaktır. Bu proje ile Okan Merzeci Bulvarı koridor ve kavşak projelerinin, Hal kavşağı ve Akbelen Bulvarı üzerinde entegre etmeyi planlıyoruz. Ayrıca kısa süre trafik iyileştirme, etüt ve projeler kapsamında kent merkezinde belirlediğimiz kavşak ve koridorlarda gözlenen sorun ve dar boğazların giderilmesine yönelik projeler de üretmiş bulunuyoruz. Kent merkezi dolaşım programlarının oluşturulması ve hemzemin kavşak düzenlenmelerinin yanı sıra koridor ve katlı kavşak düzenlemelerine yönelik ön projeler üzerinde de çalışıyoruz. Bu kapsamda Okan Merzeci ve Akbelen Bulvarlarının transit koridorlar olarak belirlemiş bulunuyoruz. Her iki koridor üzerinde bulunan toplam 19 noktadaki katkı kavşak projelerimiz hazırlanmış durumdadır. Ulaşımdaki alt yapı problemini kökten çözmeye ve ilimizdeki trafik sorununu tamamen ortadan kaldırmaya yönelik bu çabalarımız artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

“BEDAVA KULLANMAYIN”
Vatandaşların toplu taşımayı bedava kullanmamasını da isteyen Kocamaz, “Belirlenen kitlelere zaten biz ücretsiz hizmet veriyoruz. Ancak bu iş bazen abartılıyor. Normal vatandaşlarımızda toplu taşıma araçlarımızı ücretsiz kullanıyor. Bedava binenlerden dolayı yıllık yaklaşık 40 milyon lira zararımız oluyor. Bu parayla 2-3 tane battı-çıktı yapabiliriz. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Otobüslerimize binerken lütfen kartlarını okutarak binsinler” dedi. 

“MERSİN'DEKİ DOLMUŞ SAYISIN AZALTMALIYIZ”
Öte yandan şehrimize tepeden baktığımız zaman her yerde minibüsle dolu. Şu anda Mersin'de bin 440 tane minibüs var. Zamanında yapılan yanlış uygulama ve izinlerden dolayı şehrin her yeri minibüsle dolmuş, taşmış durumda. Bu sayının mutlaka azaltılması gerekiyor. Tarsus'da bunu yaptık. 20 yıllık Belediye Başkanlığım döneminde bırakın minibüs sayısının artmasını azalmaya gittik. Orada havuz sistemi oluşturduk. 6 minibüs bir olup, bir otobüs oldular. Yada 4 minibüs bir olup, midibüs oldular. Burada da bunu yapmamız gerekiyor. Dolmuşçu arkadaşlarda bunu sıcak bakması gerekiyor" dedi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA