“RANT OLUŞMASIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“RANT OLUŞMASIN!”


 

Mersin’de açılışı yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi’nde bu defa çevre arazilerinin ranta açılacağı tartışmaları başladı! Emlakçılar Odası söz konusu arazilerin ranta kurban edilmeden kentin yararına projeler üretilmesi gerektiğini belirtti.

SONER AYDIN

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olarak yapımına başlanan 1294 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü’nün açılışı yılan hikayesine dönerken bu defa hastane etrafındaki arazilerle ilgili tartışmalar başladı. Meslek odaları arazilerle ilgili kaygılarını dile getirirken, kiminin cebinin dolacağı ise merak konusu oldu. Bölgede yaşanacak olası ranta karşı gazetemize açıklamalarda bulunan Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, arazilerin değerlendirilmeden önce fiyat belirlemesi için kendilerine başvurulması gerektiğini söyledi. 
“UCUZA ALIP PAHALIYA SATILMASIN”
Hastanenin yapılması ile birlikte o bölgedeki arazilerin yüksek bedellerle kavuştuğunu ve bu yüzden haksız kazancın ortaya çıkacağı çekincesinde olduklarını dile getiren Mağdenli, “Orada devletin arazisinin yanı sıra belediyenin ve şahıs arazileri var. Dolayısıyla bir rant alanı oluştu. Yakın zamanda dikkat edersek Büyükşehir Belediyesi de dahil bazı belediyeler Emlakçılar Odası’ndan rapor alması gerekirken herhangi bir emlakçıdan rapor alarak yada bir ekspersize giderek rapor alıyorlar ve buna göre arazileri değerlendiriyorlar. Tabi bu raporlara göre bir değerlendirme de şaibeli oluyor. Sonrasında bakıyorsunuz bir kamu kurumunun malında odaya başvurulmadığı için düşük fiyata alınıp yüksek fiyatlara devredilme gibi bir durum ortaya çıkıyor. Yani bu söz konusu araziler ucuza alınıp pahallıya satılıyor” dedi.
 “KAMU EL ATSIN”
Bölgede rantın engellenmesi için gerekirse devletin ve kamunun devreye girip düzenli, modern iş yerlerinin açılaması gerektiğini kaydeden Mağdenli, “Kamunun bu iş yerlerini uygun fiyatlarla esnafa kiraya vermesi yada cüzi fiyatlarla satması lazım. Yani o bölgeyi Mersin’in gelecek yıllarını da düşünerek rant oluşmadan değerlendirelim. Bütün sivil toplum kuruluşlarının içinde olduğu bir proje ile kente kazandırılmalı” diye konuştu. 

“MESLEK ODALARININ GÖRÜŞÜ ALINMALI”

Kentle ilgili plan, proje yapılırken meslek odalarının da görüşünün alınması gerektiğini dile getiren Mağdenli, kentin gelecek 50 yılının düşünülmesini istedi. Avrupa’da oda başkanlarının aynı zamanda meclis üyesi görevini yürüttüğünü ve direk bu tür konularla muhatap olduğu örneğini veren Mağdenli, “Ülkemizde de İnşaat Mühendisleri Odası’nın, Jeoloji Mühendisleri Odası’nın, Çevre Mühendisleri Odası’nın muhatap alınması, Mersin’in gelecek 50 yılı düşünülerek orada güzel parklar, yeşil alanlar yapılması lazım” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA