ZÜĞÜRT AĞA MERSİN’DE GERÇEK OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZÜĞÜRT AĞA MERSİN’DE GERÇEK OLDU!


 

CHP’li Milletvekili Sağlar, Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Sarıkaya Köyü’nün satışa çıkarıldığını duyurdu.

Sağlar; “AKP iktidarının sata sata bitiremediği ülkemizde şimdi de köyler satışa çıkarılmıştır” sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

Haber Merkezi
 
CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde;  Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Sarıkaya Köyü'nün, Şener Şen’in “Züğürt Ağa” filmini aratmayacak cinste olup; Köyün girişine “satılık” pankartı asılarak satışa çıkarıldığını söyledi.  Sağlar, 2B arazileri için 60 bin lira olarak belirlenen ücreti ödemeyen vatandaşların, köyü satma kararı aldıklarını hatırlattı.
“AKP iktidarının sata sata bitiremediği ülkemizde şimdi de köyler satışa çıkarılmıştır “sözleriyle yaşananlara tepkisini dile getiren Sağlar, "Seçim bölgem Mersin Erdemli ilçesinin Sarıkaya Köyü satışa çıkarılmıştır. Bu mağduriyetin bir anca önce giderilmesi lazımdır" dedi.Yanlışlığın düzeltilmesini isteyen Sağlar, şu bilgileri verdi: “İddiaya göre, 2B arazilerine devletin belirlediği rakam; birinci bölge için 60 binTL, ikinci bölge için 50 bin TL, üçüncü bölge içinse 38 binTL olmuştur. Köylülerin bu rakamlarla arazileri satın almaları mümkün değildir. Yeniden fiyat tespiti yapılarak hatanın düzeltilmesini talep eden köylüler yerlerinden olmakla karşı karşıyadırlar. Bu bedellerle satıldığı takdirde araziler toplam 50-60 milyon TL’yi bulmaktadır. Köy 50-60 milyonu bırakın, 5 milyon TL’yi bile toplayacak kapasiteye sahip olmadığı bilinmektedir. Edinilen bilgilere göre bu arazilerin çoğunluğu kuru tarım arazileridir. Bu yüzden bu yanlışlığın düzeltilmesini gerekmektedir. Yine seçim bölgem Mersin, Erdemli İlçesinin Üçtepe Köyü’nde yaşayan yurttaşlar da köyü toptan satmayı düşünmektedir. Dedelerinden kalma hazine arazileri için 2B kapsamında Maliyenin fahiş bedeller istemesi köylüleri canından bezdirmiştir."

SARIKAYA ZÜĞÜRT AĞA FİLMİ'NİN TRAJEDİSİNİ ARATMIYOR
CHP'li Sağlar, Başbakan'dan şu sorulara yanıt istedi: “15 senelik iktidarınız boyunca bu ülkede sattığınız çok şey oldu. Şimdi sıra köylerde midir? Züğürt Ağa filminin trajedisini aratmayan Sarıkaya Köyünü satışa çıkarma iddiası doğru mudur? Satış fiyatına göre 50-60 milyon TL’yi bulan köyden 5 milyon TL’yi bile çıkaracak tarım kapasitesi yoktur. Buna rağmen bu fahiş bedel neden çıkarılmıştır? Köylülerimizin mağduriyetini gidermek adına bir adım atacak mısınız? Tarımı ve köylüyü destekleyen politikalarınız vatandaşlarımızın köylerini satmaya mecbur etmekle mi olacaktır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA