BELEDİYE: SU KAYNAKLARI YETERLİ VATANDAŞ: 2 AYDA BİR 2 SAAT SULAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYE: SU KAYNAKLARI YETERLİ VATANDAŞ: 2 AYDA BİR 2 SAAT SULAMA


 

Mersin’de su sıkıntısının yaşandığı bölgelerde yaşanan su sıkıntısının üzerine incelemelerde bulunan ve su kaynaklarının yeterli olduğunu açıklayan Büyükşehir Belediyesine, vatandaşlardan tepki geldi.

SONER AYDIN

Büyükşehir Belediyesi Toroslar, Mezitli ve Erdemli’de havadan incelemelerde bulunarak su kaynaklarının yeterli olduğunu söyledi. 2 ay önce su kaynaklarının kuruduğunu açıklayan, bugün ise yağış olmamasına rağmen su kaynaklarının yeterli olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi’ne vatandaşlar, “2 ayda bir sadece 2 saat sulama yapabiliyoruz. Bahçelerimiz kurudu” diye tepki gösterdi. 

“8 AĞUSTOS: SU KAYNAKLARI KURUDU”
Mersin’de yaz aylarının kurak ve aşırı sıcak geçtiği bilinmesine rağmen yeterli önlem alınmaması nedeniyle Mezitli, Toroslar, Erdemli, Silifke gibi ilçelerde su sıkıntısı yaşanmış vatandaşlar köy çeşmesinden bidonlarla su çekerek ihtiyacını gidermek zorunda kalmıştı. Su sıkıntısının gündeme geldiği Büyükşehir meclisinde muhalefet partileri Başkan Burhanettin Kocamaz ve MESKİ’ye yüklenerek yeterli önlem alınmaması nedeniyle eleştiride bulunmuştu. Başkan Kocamaz ise MESKİ’ye arka çıkarak önlem anlamalarına rağmen su kaynaklarının kuruduğunu belirtmiş umutlarını yağışlara bağlamıştı.

“8 EKİM: SU KAYNAKLARI YETERLİ”
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar, Mezitli ve Erdemli ilçelerinde bulunan sulama göletlerindeki mevcut su durumu ile ilgili incelemelerde bulundu. İnceleme ile ilgili yapılan açıklamada, Evcili Değirmendere göleti, Toroslar Değnek göleti, Mezitli Tepeköy göleti ve Erdemli Karakız göletinde sulama mevsimi sonuna kadar su seviyesinin yeterli olduğu açıklaması yapıldı. 2 ay içinde herhangi bir yağış olmamasına ve havanın sıcak olmasına rağmen su kaynaklarının yeterli olduğuna dair açıklama yapılması, MESKİ’nin yeterli bir çalışma yapmadığını gözler önüne serdi.

“35 GÜNDE BİR 2 SAAT SULAMA YAPABİLİYORUZ”
Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına bölgede yaşayan vatandaşlardan tepki geldi. Bölgede hala su sıkıntısının yaşandığını dile getiren vatandaşlar, “Tepeköy Göleti suyu bitip kapatılalı 1,5 ay oldu ve sulama sezonunu bitirmedi bile siz neresini incelediniz”, “35 günde bir kere 2 saatlik sulama yapabiliyoruz bahçeler kurudu” diyerek yetkililere serzenişte bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA