"BUNA DA ŞÜKÜR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"BUNA DA ŞÜKÜR!”


 

Mersinli esnaf yıllardır beklediği çalışmalara kavuşunca toza, toprağa aldırış etmeden, “15 sene bekledik. Buna da şükür” dedi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce, Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan ’Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmaların yüzde 40'nın tamamlandığı bildirildi. 

“2017’YE YETİŞECEK!”
Devam eden çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Doğan, 'Kentsel Tasarım Projesi'nin, İstiklal Caddesi ve İsmet İnönü Bulvarı arasında kalan Atatürk Caddesi, Soğuksu Caddesi, ara bağlantı yolları ve Kuvvayi Milliye Caddesi'ni kapsadığını belirtti. 
Bu çalışmaların içerisinde aynı zamanda Yoğurt Pazarı, MTSO'nun önündeki meydan, taş binanın önündeki alan ve meydan ile yeni oluşturulacak olan Çankaya Çay Bahçesi'nin olduğu meydan ve Ulu Camii meydanının da bulunduğunu dile getiren Doğan, "Bu alanlarda günümüzün modern yapısına uygun düzenleme çalışmaları yapılıyor. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda işin yaklaşık yüzde 40'nı bitirdik. İşin başlangıç tarihi 20 Temmuz'du, 80 günde yüzde 40'nı bitirdik. İşin bitim süresi 7 ay, ancak biz bu süreden daha kısa süre içerisinde bitirmek istiyoruz. Hedefimiz 2-2,5 ay içinde bu işleri tamamlamak" ifadelerini kullandı.

"MALİYETİ 13 MİLYON TL"
Yapılan bu çalışmalar için toplamda 13 milyon lira civarında bir bütçe ayrıldığını kaydeden Doğan, “Bu çalışma kapsamında şu an için İstiklal Caddesi'nde bir çalışma olmayacak. Orayla ilgili belediyemizin raylı sistem projesi vardı, bakanlığa sunulmuştu. Bakanlıktan görüş bekleniyordu. Bunun bir kısmı İstiklal Caddesi'nden geçecekti, sanırım en son projenin biri kabul edildi. O yüzden bu kapsamda İstiklal Caddesi'ni 3-4 ay ötelemek zorundayız” diye konuştu.

“VATANDAŞ HAVUZU GERİ İSTEDİ”
Yoğurt Pazarı'ndaki çalışmalar sırasında 'Ağaçlar söküldü, kaldırıldı' şeklindeki eleştirilere yanıt verin Doğan, "Biz buradan 1 tane bile ağaç kaldırmadık. Sadece tek bir ağaç aldık. Onun da teknik ekip tarafından gereken raporları tanzim edilmişti, kurumuş bir ağaçtı. Onun dışında hiçbir ağacı kaldırmadık” şeklinde açıklama yaptı. Vatandaşlar ise parkın çok boş kaldığını ve kaldırın havuzun yeniden getirilmesini istedi.

“OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
Mevcut çalışmaları yaklaşık 15 yıldır beklediklerini söyleyerek yetkililere teşekkür eden Atatürk Caddesi esnaflarından Erol Basalak, otopark sorununu dile getirdi. Esnafın en büyük sorunlarından birinin otopark olduğunu dile getiren Basalak, "Burası Mersin’in en güzel yeri ve tekrar eski günlerine dönebilir. Buranın tek problemi otopark ve kurumsal firmayı buraya getiremiyorsunuz. Siz kurumsal firmayı buraya getirin, otopark sorununu çözün bakın burası nasıl canlanır” diye konuştu. Çalışmalardan sırasında eksiklikler yaşansa da memnun olduklarını vurgulayan Basalak, “Biz bu çalışma için 15-20 sene bekledik. Bizi yıllarca oyaladılar, bugün-yarın diye. Ama iyi mi kötü mü zaman gösterecek. Burası Mersin'in en güzel yeri. Biz çok kötü günler geçirdik burada. Geçmişte bizi çok oyaladılar. Buna da şükrediyoruz" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA