PERİLER GÜZEL GÜNLERE HAZIRLANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PERİLER GÜZEL GÜNLERE HAZIRLANIYOR


 

MEÜ Başantrenörü Uyar; hedeflerinin genç oyuncular ile oynayıp onların ufuklarını genişletmek olduğunu söyleyerek, “Gençleri kariyerlerinin en güzel günlerine hazırlamak istiyoruz” dedi.

Gizem EKİCİ

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Mersin Üniversitesi’nin başantrenörü Burak Uyar, takımı ve kendisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
MEÜ’nün genç basketbolcuları yetiştirmek amacında olduğunu vurgulayan Uyar, TKBL’nin bu sporcuların gelişimi için çok uygun bir ortam olduğu görüşünde. Camiada yer edinmenin anahtarının sabır olduğuna vurgulayan Brak Uyar, “Kulüp olarak geçen sene çok düşük bir bütçeyle yola çıktık ve sezonu hedeflediğimizin üzerinde bitirdik. Durum böyle olunca da bu sene için daha yüksek bir yatırım yapabilme şansımız oldu. Önceki yıla kıyasla daha hazır bir takım halinde maratona başladık diyebilirim. Daha istediğimiz tarzda oyuncular alabildik… Mersin Üniversitesi olarak hedefimiz, genç oyuncular ile oynayıp onların ufuklarını genişletmek. Gençleri kariyerlerinin en güzel günlerine hazırlamayı ve onların oyun kalitelerini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Biz bir üniversite takımıyız; üniversiteyi sportmence, etik kurallar çerçevesinde temsil etmeye çalışıyoruz. İyi bir ekip kurduğumuza inanıyorum. Geçen senekinden daha iyi bir noktada bu sezonu kapatmak istiyoruz. 8 Ağustosta çalışmalarımıza başladık. Geçen hafta Edremit’te oynanan Federasyon Kupası maçlarında da hazırlıklarımızın sonuçlarını sahada görmeye başladığımıza inanıyorum” dedi.

“TKBL, OYUNCULARIN GELİŞMESİ İÇİN DOĞRU ADRES”
Geçen sene 2001 doğumlu iki oyuncuya bu ligde ortalama 20’şer dakika süre verdiğini anımsatan Uyar, “Şu anda ikisi de süper lig ekiplerinden BOTAŞ’ın kadrosundalar. Uzun yıllar altyapılarda çalıştım ve altyapılardan gelmiş bir antrenör olarak özellikle kadın basketbolunda genç oyuncunun yetişmesi için Süper Lig’den bir alt ligin doğru yer olduğunu düşünüyorum. Bunun için de oyuncuya süre verilmesi gerekiyor. Gençler antrenman oyuncusu olarak kalırsa sadece onu kadrona aldığınla kalırsın, ona hiçbir yardımın olmaz. Ona süre verirsen, bu çocuklar kendilerini ifade edip yukarılara tırmanabilirler. Tabii bu her genç oyuncu için geçerli bir durum olmayabilir, kendini geliştirmek sporcunun içinde de olmalı. Biz Mersin Üniversitesi olarak genç oyuncuları merkeze alarak bir yol çizdiğimizden, aldığımız riskten de keyif alıyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ NORMAL SEZONU İLK DÖRT TAKIM ARASINDA TAMAMLAMAK”

Sezondan beklentilerine dair de açıklamalarda bulanan Uyar şunları söyledi; “Ne dersek diyelim, içimizde yatan en iyisidir. En iyisi de nedir? Süper lige yükselmek… Bunu istemeyen bir antrenör olduğunuz ben zaten düşünmüyorum ki istemeyen varsa bu da çok normal gelmiyor bana. Normal sezonu ilk dördün içinde bitirmeyi arzu ediyoruz ve bunun için elimizden geleni yapacağız. Tabii ki bizden çok daha büyük bütçelerle sezona başlayan takımların varlığını da görmezden gelmiyoruz, işimizin kolay olmadığının farkındayız. Neticede bu takımı orta sıralarda tutmak için canla başla çalışmıyoruz, en yukarılara tırmanmak istiyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA