SAHTE ALKOL ÖLÜMLERİNİN NEDENİ YETERSİZ DENETİM Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHTE ALKOL ÖLÜMLERİNİN NEDENİ YETERSİZ DENETİM Mİ?


 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’de son günlerde yaşanan sahte alkollü içkiye bağlı ölümleri Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Haber Merkezi

 Ekim ayı başından bu yana Mersin'de alkol zehirlenmesiyle hastaneye kaldırılan vatandaşların kanında metil alkole rastlandığını ve bir çoğunun ve yaşamını yitirdiğini belirten Aytuğ Atıcı, “Ölümlerin ardından yapılan operasyonlarda binlerce şişe sahte alkollü içkinin ve içki yapımında kullanılan malzemelerin yakalanması; yapılan denetimlerin ve uygulamaların sahte alkollü içki üretiminin ve satışının önüne geçemediğini göstermektedir” dedi.
Milletvekili Atıcı, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede Başbakan'a şu soruları yöneltti: “Son 5 yılda yıllara göre sahte alkollü içki tüketiminden dolayı kaç kişi yaşamını yitirmiştir? Son 5 yılda yıllara göre yakalanan sahte alkollü içki miktarları ne kadardır? Sahte alkollü içki üretimini ve satışını engellemek üzere alkol satışı yapan yerler ne sıklıkla ve hangi kriterlerle denetlenmektedir? Sahte içki üretimi ve satışı yapanlar hakkında hangi cezai işlemler uygulanmıştır? Sahte alkollü içki üretiminde kullanılan maddelerin satışı ve denetimi konusunda son 5 yılda ne gibi düzenlemeler yapılmıştır? Vatandaşı sahte alkollü içki üretimine sevk eden faktörlerle ilgili herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa bu faktörler nelerdir? Bu çalışma çerçevesinde alınmış önlemler nelerdir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA