VALİ ÇAKACAK YUMUKTEPE’Yİ İNCELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ ÇAKACAK YUMUKTEPE’Yİ İNCELEDİ


 

Vali Özdemir Çakacak, 9 bin yıl öncesinden günümüze kadar kesintisiz olarak yerleşilen Yumuktepe Höyüğü’nde devam eden yenileme ve kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Haber Merkezi

Sabah saatlerinde tarihi höyüğün bulunduğu Demirtaş Mahallesi’ne gelen Vali Özdemir Çakacak, kazı alanında Kazı Ekibi Başkanı İtalya’nın Lecce Üniversitesi’nden Prof. Dr. Isabella Caneva ve Dr. Burhan Ulaş tarafından karşılandı.
 Mersin’in birçok kültürel alanda olduğu gibi, insanlık mirasları açısından da medeniyetlere beşiklik etmiş önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, Mersin Valiliği olarak tarihe ve insanlığa ışık tutacak her türlü çalışmanın takipçisi ve destekçisi olduklarını ifade etti. Yürütülen kazı çalışmalarını dikkatlice inceleyen Çakacak, çalışmaları yürüten İtalya’nın Lecce Üniversitesi’nden Prof. Dr. Isabella Caneva ve Dr. Burhan Ulaş’tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kazı çalışmalarında görev alan arkeolog ve işçilerle de yakından ilgilenen Vali Özdemir Çakacak, insanlığın tarih boyunca kurduğu medeniyetlerden günümüze ulaşan insanlık miraslarını birer emanet olarak benimsemeyi ve onlara sahip çıkmayı kendimize görev edinmemiz gerektiğini belirtti. 
İlk yerleşmenin Neolitik dönemde başladığı ve kesintisiz olarak Kalkolitik, Tunç, Hitit, Bizans ve İslami devirlerde de devam eden ender tarihi merkezlerden olan Yumuktepe Höyüğü’nde tespit edilen 33 tabakadan çıkarılan çok sayıda eser İçel Müzesi’nin 2 nolu salonunda kronolojik olarak sergilenmekte. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA