“SİYASET YAPMAYA GELMEDİK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SİYASET YAPMAYA GELMEDİK!”


 

Mersin Barosu seçimlerinden zaferle ayrılan avukat Ali Er, mazbatasını aldı.

Er seçimden sonra ortaya atılan ‘Sağcı aday kazandı’ iddialarına; “Biz baroda siyaset yapmaya gelmedik” diye yanıt verdi.

SONER AYDIN

Mersin Barosu’nun iki yılda bir gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Baro Gökdelen Hizmet Biriminde yapılan seçimlerde, 2016-2018 dönemi için mevcut başkan Alpay Antmen yeniden aday olmadı. İki gün süren genel kurulun ilk gününde başkan adayları, yeni dönem projelerini anlatırken, Mersin Barosu’nun 2016-2018 tahmini bütçesi de 5 milyon 150 bin 244 TL olarak kabul edildi. Genel kurulun ikinci gününde ise baronun yeni yönetimi için seçim yapıldı. Yaklaşık bin 500 avukatın oy kullandığı seçimlerde, adaylardan Yeşilboğaz 454 oy alırken, Kendirci 436 oyda kaldı. Ali Er ise 525 avukatın oyunu alarak, Mersin Barosu’nun 2016-2018 dönemi başkanı oldu. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ali Er divan kurulu tarafından mazbatasını aldı. Mersin Barosu salonunda gerçekleştirilen Mazbata törenine başkan adayları, eski Baro Başkanları ve çok sayıda avukat katıldı.

 

“ÇALIŞKAN, ÜRETKEN, ÖNCÜ BİR BARO”

Görevini Er’e teslim eden Mersin Barosu eski başkanı avukat Alpay Antmen, avukatlara hitaben yaptığı konuşmasında Mersin Barosu’nun 94 yıllık tarihinde her zaman hukukun üstünlüğü ve insan haklarına ihlallerine bağlı çalışkan, üretken ve öncü bir baro olduğunun altını çizdi.  4 yıl boyunca Baro Başkanı yaptığını hatırlatan Antmen, “Genel Kurulda ki son konuşmamda çok duygulandım ve o konuşmayla sizlere veda ettim. Bugün söyleyecek bir sözüm yok. Mersin Barosu seçilen değerli Başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerimizin bu hizmet çıtasını çok daha fazla yükselteceğine inanıyorum. Yeni seçilen Başkana ve yönetim kurulu ile diğer tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Her ihtiyaçları olduğu zaman yanlarında olacağım" ifadelerini kullandı.

“MERSİN BAROSU HEPİMİZİN”

Baro Başkanlığı görevine seçilen avukat Ali Er ise seçimlerinden ardından ortaya çıkan söylentilerle ilgili olarak, “Biz baroda siyaset yapmaya gelmedik. Mersin Barosu hepimizin ve mesleğin meselelerini hep birlikte yaşıyoruz. Tüm meslektaşlarıma taahhüt ederim ki Mersin Barosu'nu hiçbir siyasi amaç ve düşünce ile hareket etmeksizin, tüm üyelerini bütünleştirici, birlik ve beraberlik içerisinde, hizmet odaklı bir anlayışla yöneteceğiz. Bizimle birlikte Mersin Barosu yönetimine aday olan meslektaşlarımı ve çalışma arkadaşlarımı, kurullarda görev verilen meslektaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

İlk toplantıda görev dağılımını belirleyeceklerini kaydeden Er, “Mersin Barosu'nun ve meslektaşlarımın kaybedecek zamanı yoktur. Hizmete başlıyoruz. Hepimiz için çok güzel hizmetlere imza atacağımız hayırlı bir çalışma dönemi diliyorum" şeklinde belirtti.

BAŞKAN ADAYLARINDAN BAŞARI DİLEĞİ

Konuşma yapmaları için kürsüye davet edilen başkan adaylarından avukat Bilgin Yeşilboğaz, “Ciddi bir seçim dönemi geçirdik, çok emek verdik, bu süreçte çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Bu süreçte ciddi bir sınav verdik. Bu seçimden güçlü bir şekilde çıktığımıza inanıyorum. Seçilen herkesin ayrım yapmaksınız hepimizi temsil edeceğine inanıyorum. Seçilen herkesten Mersin Barosu’nun muhalif, demokratik tarafının yanında kentin sorunlarına çözüm arayan, ilgilenen ilkesinden vazgeçmemesini istiyoruz” dedi. Diğer başkan adayı Avukat Hakan Kendirci ise, konuşmasında, “Seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarı diliyorum. Mersin Barosu öncü bir barodur, seçilen arkadaşlarımızın bu öncülük görevini yerine getirip, daha etkin yürütmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mazbatasını alan Ali Er, görevine başladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA