Medyanın mimarlığa etkisi masaya yatırıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Medyanın mimarlığa etkisi masaya yatırıldı


 

Mimarlar Odası Mersin Şubesi, 2016 Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Uğur Tanyeli tarafından bir seminer verildi.

Haber Merkezi

Seminere; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TMMOB Mersin temsilcileri, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kurucu eski dekanı Prof. Dr. Tamer Gök, Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Mimarlar Odasına üye mimarlar ve Mersinli misafirlerden oluşan kalabalık ve ilgili bir dinleyici kitlesi katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını Oda Şube Başkanı Ömer Sakar yaptı. Yeryüzünde sorunlar yelpazesinin büyüdükçe ve yoğunlaştıkça mimarlığın, planlamanın ve tasarımın, insanlar için daha iyi bir gelecek sağlamadaki yenilikçi ve yaratıcı gücünün bugün çok daha büyük önem taşıdığını ifade eden Sakar, her alanda yaşam kalitelerinin yükseltilmesinde ve küresel ekonomi politikalarının doğa, kültür ve mekân üzerindeki baskısının sonlandırılmasında mimarların, mimarlığın ve tasarımın önemli rolünü vurguladı.
Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Uğur Tanyeli, “Mimarlık ve Kitap: Gerilimli Bir İlişki” başlıklı sunumunu yaptı. Halen Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Dekanlık görevini sürdürmekte olan Profesör Tanyeli, konuşmasında yazılı ve basılı mecraların mimarlık üzerindeki etkisini irdeledi. Matbaanın icadıyla birlikte yazılı ve görsel malzemelerin hızlı ve çok sayıda çoğaltılmasının mümkün hale geldiğini, bunun da Avrupa’dan başlayarak kitaba dayalı düşünme biçimine geçen tüm kültürlerde mimarlık yazını ve üretimi üzerinde büyük değişikliklere yol açtığını belirtti. Günümüz mimarlığını anlamak için bu değişimleri anlamanın gerekli olduğunu vurgulayan Profesör Tanyeli, binlerce yıl boyunca mimarlığın toplumda müşterek bir anlam paydası oluşturduğunu, şimdilerde alışkın olduğumuz ve mimarın kişisel tarzına ve anlatısına dayalı mimarlığın ise aslında çok yeni bir olgu olduğunu tarihten ve günümüzden örneklerle anlattı.
Seminerin soru-cevap bölümünün ardından kokteyl için terasa geçildi ve keyifli sohbetlerle etkinlik sonlandırıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA