MTSO’nun gözü planlarda! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’nun gözü planlarda!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesi için Çevre Düzeni Planı’nı rafta bekletirken Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) nükleere rağmen planların bir an önce çıkması için baskısını sürdürüyor.

Haber Merkezi

Son olarak yazılı açıklama yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut 1/5 bin ve 1/50 bin ölçekli imar planlarının Büyükşehir Meclisi tarafından onaylanması için hiçbir bahaneye gerek olmadığını söyledi. Aşut, açıklamasında şunları söyledi; “Devletin zaten onayladığı, yasayla, TBMM kararıyla ve uluslararası anlaşmalarla onaylanan ve üst ölçekli imar planlarında işaretlenen turizm ve enerji üretim alanlarını hala 5 ve 50 binlik planlara da işleme çabası, bunu mazeret göstererek imar planının onayını geciktirme girişimleri sadece kentin önünün tıkanmasıdır. Buna gerek yoktur bunlar zaten 1/100 binlik planlara işlenmiştir. Bu aşamadan sonra yapılması gereken Mersin’in acil bekleyen yatırım sorunlarını çözecek ve kentin eğitimden sağlığa, ticaretten üretime kentsel gelişimden çevreye kadar bir çok konuda önünü açacak olan, kentin tüm dinamiklerinin onayını almış bu imar planının bir an önce Belediye Meclisinde geçmesidir. Çözüm odaklı yaklaşılırsa mutlaka bir yol bulunur ve Mersin kazanır. Bu konu bir inat ve siyaset meselesi yapılamaz. Onaylanmayan bu imar planı kentin önünde bir set olarak durmaktadır.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA