İLGİ GÖRMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İLGİ GÖRMEDİ!


 

Mersin’e vizyon katmak amacıyla kent merkezinin bir çok noktasında başlatılan ve zaman zaman şikayetlere neden olan ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda da ilgi görmeyerek 5’inci ol

Haber Merkezi

Proje tanıtım toplantısında, çalışmaların sonucunda kent merkezinin hayat bulacağını ve ortaya çıkacak enerjinin kentin dört bir yanında yeni bir heyecan dalgası oluşturacağını dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın aksine proje hem Mersin’de hem de yurt genelinde yeterli ilgiyi görmedi. Özellikle Mersin’de süren çalışmalar sırasında vatandaşlar, esnaf ve sivil toplum kuruluşları (STK) sıkça eleştiriler sunmuştu.  Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım Projesi” ile Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda katıldı. 47 belediyenin katıldığı toplam 83 projenin yer aldığı yarışmada Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5’nci olabildi. 

“HAYAT’IN, KASTAMONU’NUN GERİSİNDE KALDIK”
Yarışmada büyükşehir, il, ilçe belediyelerin birlikte yarışırken, Proje ödüllerinde Edirne Belediyesi Selimiye Camii Çevresi Projesi ile Kırkpınar Alanı Kentsel Tasarım Projeleri ile birinci, Hatay Büyükşehir Belediyesi 5. Mıntıka 1313 ve 1339 Parselleri Restorasyon Projesi ile ikinci, Kastamonu Belediyesi 2. Etap Sokak Sağlıklaştırması ve Nasurullah Camii Çevresi Kentsel Tasarımı Projesi ile üçüncü, Melikgazi Belediyesi Arap Ocağı ve İpidai Mektebi Restorasyon Projesi ile dördüncü oldu.  Mersin Büyükşehir Belediyesi ise bu nüfusu ve mali durumu düşük olan bu kentlerin gerisinde kalarak Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım Projesi ile beşinci oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA