AKDENİZ SİNEĞİNE KARŞI ÖNLEM ALINACAK MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ SİNEĞİNE KARŞI ÖNLEM ALINACAK MI?


 

Milletvekili Hüseyin Çamak, Mersinli üreticilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıyarak, “Bakanlık Akdeniz sineğine karşı önlem alacak mı?” sorusuna yanıt istedi.

Bu sorunun cevabı merakla bekleniyor:

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mersin ve yöresinde çok sayıda çiftçiyi mağdur eden, çiftçilerin ürünlerini yok pahasına satmasına neden olan Akdeniz sineği ile mücadelede yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı. Çamak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e çiftçiye sahip çıkma çağrısında bulundu.
Mersin’de yaptığı geziler sırasında çiftçilerle buluşmuş ve çiftçilerin “Akdeniz sineği ile mücadele için ilaç kullanmak zorunda kalıyoruz. Ürünlerde ilaç kalıntısı oluyor ve ürünümüzü yok pahasına satmak zorunda kalıyoruz” şikâyetleriyle karşılaşan Çamak, TBMM’nin çalışmalara başlamasının ardından çiftçilerin bu sorununu genel kurul gündemine getirdi. Genel kurulda söz alan Çamak, son 6 yıldır Mersin’de sebze ve meyve üretiminde önemli sorunlar yaşandığına dikkat çekti.

“ÜRÜNLER YOK PAHASINA SATILDI”
Milletvekili Çamak, “Bu yıl da ürünlerde yüksek oranda ilaç kalıntısı bulunması nedeniyle üretici ürettiğini ihraç edemedi, ürünler yok pahasına satıldı. Dolayısıyla, çiftçimiz çok ciddi mağduriyet yaşadı. Üreticilerle konuştuğumuzda, Akdeniz sineğiyle mücadele etmek için kontrolsüz ilaç kullandıklarını, aksi hâlde ürün yetiştirmenin mümkün olmadığını ifade ettiler. Tarım Bakanlığı bu konuda tüm bölgeyi kapsayacak şekilde, başta Akdeniz sineği olmak üzere diğer zararlılarla mücadele etmek konusunda bir girişimde bulunmayı, önlem almayı düşünüyor mu” diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA