TANIMIYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TANIMIYORUZ!


 

Mersin’de çevreciler Yeşilovacık limanına ilave iskele ve dolgu alanı için düzenlenen ÇED toplantısını tanımayarak katılmadı. Ancak ilçeden toplantıya hiçbir siyasinin ilgi göstermemesi tepki topladı.

SONER AYDIN

Çevreciler, Silifke’de kurulan Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikası olan Akdere Çimento Fabrikası için inşa edilen Yeşilovacık Limanı’na ilave iskele ve dolgu alanı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) toplantısını katılmayarak protesto etti. Konuyla ilgili gazetemize konuşan MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, ÇED raporunu yargıya taşıyacaklarını söyledi.  

“RAPOR VE TOPLANTI HUKUKİ DEĞİL”
Genişleme projesi ile ilgili düzenlenen ÇED toplantısını tanımadıklarını için toplantıyı boykot ettiklerini dile getiren MERÇED Başkanı Sabah Aslan, “Yapılan toplantı hukuki değil, antidemokratik bir toplantı. Bu yüzden müdahil olmadık ancak ileriki günlerde bunu yargıya taşıyacağız. ÇED’in içeriğinin o bölgedeki kirliliği daha fazla arttıracağına dair bir dosya hazırlayacağız. Bu rapora karşı bir dava açacağız. Zaten mevcut işletme hali hazırda var olan kirlilikle mücadele etmiyor” diye konuştu.

“BÖLGE İNSANSIZLAŞTIRILMAK İSTENİYOR”
Rant adına bölgenin insansızlaştırmaya çalışıldığını vurgulayan Aslan, “O bölgede insanlar göç ediyor ancak parası olan gidiyor parası olmayan kalıyor. İnsanlar zehirin ortasında yaşamak zorunda bırakılmış, ikinci ünite bunu daha arttıracaktır. Akdere çimento fabrikası ve Yeşilocavık Liman bölge halkının sağlığını tehdit ediyor, tarım alanlarına zarar veriyor, yer altı suları tuzlandı halk ciddi su sıkıntısı çekiyor. Yaşam alanlarına ağır metal ve zehirli gazlar yağıyor ancak bunun için önlem almayan işletme ikinci bir tesis kurmaya çalışıyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA