“Mersin halkı sizi saygıyla anacak” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mersin halkı sizi saygıyla anacak”


 

Mersin’de nükleer karşıtı doğa savunucuları topladıkları imzaları Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ederek, meclis üyelerine bir kez daha seslendi: “Mecliste Akkuyu Nükleer Santraline karşı duruşunuzla Mersin halkı sizi saygıyla anacaktır”

SONER AYDIN

Mersin’de önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelmesi beklenen Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesi için çağrılar sürüyor. Nükleer karşıtı kampanya kapsamında Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED) topladığı 30 bin imzanın bir kısmı Büyükşehir Belediyesi’ne sunuldu. 

“HALKIN SESİNE KULAK VERİN”
Toplanan imzaların Büyükşehir Belediyesine verilmesinden önce belediye binası (taş bina) önünde bir araya gelen nükleer karşıtları, planda Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesi için Meclis'e bir kez daha çağrıda bulundu. Nükleer karşıtları adına kısa bir açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şubesi Başkanı Nedime Okandan, Akkuyu’nun Fukuşima ve Çernobil olmaması için Meclis'in halkın sesine kulak vermesini istedi. 

“İRADENİZİ ORTAYA KOYUN
Meclis'in iradesini ortaya koyup planda Akkuyu’yu işaretlemeyerek, kamu kaynaklarının zarara uğratılmasını, Mersin'in nükleer çöplük olmasını, enerjide dışa bağımlılığın artışını ve Akdeniz ekosisteminin, bölgenin tarımının, turizmin ve insan sağlığının korunmasını sağlayacaklarını kaydeden Okandan, "Sayın Belediye Başkanları ve büyükşehir meclis üyeleri, mecliste Akkuyu Nükleer Santraline karşı duruşunuzla Mersin halkı sizi saygıyla anacaktır" dedi. 
Açıklamanın ardından toplanan dilekçeler Büyükşehir belediyesine teslim edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA