Laiklik bildirisi delil sayıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Laiklik bildirisi delil sayıldı!


 

Mersin’de evine yapılan polis baskınının ardından gözaltına alınan ÖDP il eski başkanı ve Haziran Hareketi üyesi Oktay Canpolat’ın evinde bulunan laiklik bildirilerinin delil sayıldığı ortaya çıktı.

SONER AYDIN

Türkiye’nin dört bir yanında Haziran Hareketi tarafından dağıtılan ‘Laikliği kazanacağız’ bildirilerine yönelik gözaltı ve operasyonlar sürüyor. Daha önce Mersin’de bildiri dağıtımına polis müdahale etmiş ve 8 Haziran Hareketi üyesi gözaltına alınmıştı. Hafta sonu CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın da katıldığı bildiri dağıtımında söz konusu laiklik bildirisini basın açıklaması olarak okuyan ÖDP il eski başkanı ve Haziran Hareketi üyesi Oktay Canpolat evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne sevk edildi. 

“CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET SUÇUNDAN GÖZALTI”
Canpolat’ın evine yapılan baskında ÖDP ve Birleşik Haziran hareketi bildiri ve afişlerini alan güvenlik şube ekiplerinin üç tane dizüstü bilgisayarına el koyduğu, evde bulunan Birgün gazetelerini de delil amaçlı aldığı belirtildi. Öte yandan Canpolat’ın bildiri dağıtımı sırasında yaptığı konuşmadan dolayı 'Cumhurbaşkanı'na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlamasıyla' gözaltına alındığı öğrenildi. 

“LAİKLİK BİLDİRİLERİNE SALDIRILAR ARTIYOR”
Canpolat’ın gözaltına alınması ile ilgili gazetemize açıklama yapan Haziran Hareketi üyesi Çağdaş Oğul Arı, 1 haftadır Türkiye’nin her yerinde Mersin’de, İstanbul’da, Ankara’da, Eskişehir’de laik bildirilerine saldırı ve gözaltlıların olduğunu söyledi. Mersin’de de geçtiğimiz hafta laiklik bildirileri dağıtırken gözaltına alınan 8 Haziran Hareketi üyesi arasında bulunan Oktay Canpolat’ın okuduğu laiklik bildirisi nedeniyle gözaltına alındığı bilgisini verdi. Polisin Forum AMV’de gerçekleştirilen bildiri dağıtımına izin vermediğini ancak bildirinin basın metni olarak okunmasına izin verdiğini kaydeden Arı, Canpolat’ın okunmasına izin verdiği bildiriden dolayı gözaltına alındığı savundu. Arı, Canpolat’ın evinde çıkan Birgün Gazetesi’nin ve ÖDP yayınlarının delil olarak gösterildiğini öne sürdü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA