Milyonlarca çocuk sokakta! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Milyonlarca çocuk sokakta!


 

‘Çocuk Hakları Günü’ buruk kutlanıyor!

Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan,  yaşanan savaşlardan, şiddetten, cinsel istismardan dolayı Dünya Çocuk Hakları Günü’nün bu yıl buruk bir şekilde kutlandığını söyledi!

SONER AYDIN

Birleşmiş Milletler tarafından 1954 yılında oy birliği ilan edilen Dünya Çocuk Hakları Günü dünyanın her yerinde olduğu ülkemizde de buruk bir şekilde kutlanıyor. Dünya üzerinde hala milyonlarca çocuk eğitim, sağlık, kültürel haklarından mahrum bırakılarak çalıştırılırken, suça karışan çocuk sayısı da hızla artmakta. Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla açıklama yapan Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan, çocukların barış, özgürlük, eşitlik, sevgi ve dayanışma ruhuyla büyüyemediğini vurguladı.

“MİLYONLARCA ÇOCUK SOKAKTA”
İhmal edilen çocukların şiddete, sömürüye ve cinsel tacize maruz kaldığını, uyuşturucuya kurban edildiğini, sokakta çalışmak ve sokakta yaşamak zorunda bırakıldığını kaydeden Aslan, “Bu anlamda sokakta çalışan, sokakta yaşayan çocukların sayısı ve çocuk suçları da hızla artmaktadır. Bu yıl bir milyona yakın çocuk, ‘çocuk işçiliği’ yaptığı için eğitim hakkından faydalanamayarak okula devam edemedi" ifadelerini kullandı. 

“ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR”
Dünyanın birçok ülkesinde çocukların yaşam, eğitim ve sağlık haklarının gasp edildiğinin altını çizen Aslan, “Çocuklar yarının büyükleridir. Geleceğin yöneticisi ve güvencesidirler. İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunması ve iyi yetişmesine bağlıdır. Çocuklarımızı yoksulluğun olmadığı, barış içinde, çocukça yaşadıkları, demokrasinin tam işlediği ve temiz bir çevrede yetiştirmek için herkesi göreve davet ediyoruz. Bütün dünya çocuklarının günü kutlu olsun" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA