Kasaplardan kaçak kesim isyanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kasaplardan kaçak kesim isyanı!


 

Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez ve Mersin Kasaplar Odası Başkan Vekili Bekir Murat Şeniz, gazetemize yaptıkları açıklamalarla Kurban Bayramı’nı değerlendirirken, kaçak kesimlere ve denetimsizliklere isyan ederek iş yapamaz hale geldiklerini söylediler.

Kasaplar Odası Başkanı Pekmez, “Bu yılki Kurban Bayramı’nda sıvacı, boyacı, berber yani herkes kasap oldu” diyerek denetimsizlikten yakındı. 

Başkan Vekili Şeniz ise, “Kaçak kesim yapan insanlar vergi vermedikleri için piyasaya ucuz mal veriyorlar. Biz de bu insanlarla yarışamıyoruz” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Haber Merkezi

“BİBERCİLER, TAVUKÇULAR SOKAK ORTASINDA KIYMA ÇEKİYORLAR”

Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, Kurban Bayramı’nın umduklarından daha güzel geçtiğini dile getirerek pazarlardaki bütün hayvanlar satıldığını aktardı. Fakat sokak ortasında bile biber çekenlerin ve tavukçuların kıyma çektiklerinin altını çizen Pekmez, “Belediyeler hayvan kesim yerlerini iyi organize edemediler. Bu yılki Kurban Bayramı’nda sıvacı, boyacı, berber yani herkes kasap oldu. Hal böyle olunca deriler talan oldu etler ise rezil oldu. Bu konuda belediyeler duyarlı değil. Bunun nedeni ise Mersin Kasaplar Odası’nı öncü olarak almadılar. Kendi başlarına iş yaptılar ve ortaya böyle büyük sorunlar çıktı. Komisyonlarda Kasaplar Odası’nın olması lazım. Böyle sıradan insanlarla bu işler yürümez. Kurban Bayramı’ndan sonra sokak ortasında bile biber çekenler, tavukçular kıyma çekiyor. Bu insanlara ceza verilmesi gerekiyor. Zabıtalar iş yapmıyor” dedi.

“MERSİN’DE KORKUNÇ BİR DENETİMSİZLİK VAR”
Mersin Kasaplar Odası Başkan Vekili Bekir Murat Şeniz ise Mersin’de oldukça fazla kaçak kesim olduğunu ve vergiye kayıtlı olmayan insanların kesim yaptıklarına dikkat çekti. Hayvan pazarlarında bile kaçak kesimin yapıldığını işaret eden Şeniz, “Hayvan sahipleri sattıkları hayvanları yasal mevzuatlara uymayarak kendileri kesip esnaflara dağıtıyor. Denetimsizlik hat safhada... Düve kesimlerinin yasak olmasına rağmen kesimler yapılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gittim, Tarım İl Müdürlüğü’ne ve BİMER’e yazı yazdım, maliyeyle görüştüm ama bir sonuç alamadım. Mersin’de korkunç bir denetimsizlik var. Hayvan pazarlarında dahi kaçak kesim yapılıyor. Maliyeye kayıtlı olmayan, ruhsatı olmayan, vergi levhası olmayan esnaflar mezbahanelerde kesim yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“İŞ YAPAMAZ HALE GELDİK”
Kaçak kesim yapan insanların ucuza mal sattığını ve bunun yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen Şeniz, “Kaçak kesim yapan insanlar devlete vergi vermedikleri için piyasaya ucuz mal veriyorlar. Biz de bu insanlarla yarışamıyoruz. Hal böyle olunca devletin de kaybı çok oluyor. Kaçak kesim yapan insanlar ucuza mal satarak kar ederken; onların ödemediği vergileri biz ödemek zorunda kalıyoruz. Bizim her şeyimiz tam ve kayıtlıyız. Bunun yüzünden iş yapamaz hale geldik. EK30 diye bir madde var. Bu madde veteriner hekim raporudur. Ama vatandaşlar bunu bilmiyor. Vatandaşın lokantada yediği bir etin bile nereden geldiğini sorma hakkı var. Hayvancılık bitti; biz de bittik” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA