Şehir Hastanesi işçileri hakkını istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehir Hastanesi işçileri hakkını istiyor!


 

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olarak yapımına başlanan ve hizmete girmesine sayılı günler kalan bin 294 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü’nde çalışan işçiler maaşları ödenmediği için iş bırakma eylemi yaptı.

Haber Merkezi

Mersin’in Toroslar ilçesinde yapımı süren Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesi’nde Çağla Group çalışanları 3 aya yakındır maaşlarını almadıkları için iş bıraktı. Bakanlık tarafından yapılan hastanede 2 bin işçi çalışırken, geçtiğimiz hafta da 1 günlük iş bırakan işçilere maaşları verileceği sözü verilmiş, fakat maaşların yatmamasıyla birlikte işçiler yeniden iş bıraktı. Bir işçi şantiye alanında bulunan direğe çıkarken, şantiye görevlileri ise içeriye kimsenin girmesine izin vermiyor. Şantiyeye gelen polis ekipleri ise, hak arayan işçileri “OHAL var, yaptığınız yasal değil” diyerek tutuklamakla tehdit etti.
Öte yandan soL Haber Portalı muhabirleri ve işçilere desteğe giden Komünist Parti üyeleri, özel güvenlik personelinin engellemesiyle karşılaştı. İşçilerin müdahalesi üzerine muhabirler ve KP üyeleri şantiyeye alındılar. Daha sonra şantiyeye gelen polisler, soL muhabirini gözaltına almaya çalıştı. Bunun üzerine işçiler soL muhabirini baret ve yelek giydirerek röportaj için işçilerin kaldığı koğuşlara götürüldü.

“SUS PAYINI KABUL ETMİYORUZ, GREVE DEVAM”
soL'a açıklamalarda bulunan bir formen, geçen ay paralarının yatırılmadığını, bu ay ise sus payı olarak işçilerin gerçek alacaklarının dörtte birini verdiklerini söyledi. Formen, "İş bıraktığımız için, cumartesi ve pazar günlerinin yevmiyesini keseceklerini söylediler. Fakat biz kararlıyız, sahada greve devam edeceğiz" dedi.
Eylemin sonlanmasının ardından üst taşeron şirket Dia yetkilileri, işçilerle görüşmek istedi. Görüşme sonucunda maaşların 4 Ekim Salı günü yatırılacağı söylendi. Ancak işçiler bunu kabul etmeyerek greve devam edeceklerini bildirdiler. Daha sonrasında şantiye içine gelen polis ekipleri, işçilere "Ülkede OHAL var, bu yaptığınız yasal değil" diyerek işçilere tutuklama tehdidinde bulundular.
Geri adım atmayan işçiler 3 Ekim Pazartesi günü daha büyük bir eylem yapacaklarını duyurdular. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA