“Muhalefet teslim alınmaya çalışılıyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Muhalefet teslim alınmaya çalışılıyor”


 

Mersin’de Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin açığa alınması protesto edilip imza kampanyası başlatıldı.

Haber Merkezi

 Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen eylemde; ‘Bilimsel, laik, anadilde eğitim ve barış isteyen öğretmenler onurumuzdur’, ‘Türkiye’nin aydınlık yüzü Eğitim-Sen’den elinizi çekin’ yazılı pankartlar açıldı. Eylem sırasında ‘Öğretmenime dokunma’ yazılı tişörtler giyen yüzlerce eylemci, ‘Susma haykır OHAL’e hayır’, ‘Karanlığa teslim olmayacağız’, ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganları atıldı.
Platform adına konuşan DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Darbecilerle mücadele adı altında emekçilere, işçilere, toplumsal muhalefete bedel ödetildiği, tam anlamıyla bir zulüm döneminden geçiyoruz. OHAL’le , KHK’lerle süren saldırı dalgasından, her dönem darbelerin, sıkıyönetimlerin, OHAL’lerin hedefi haline gelen işçiler, emekçiler, aydınlar, bilim insanları, basın yayın organı çalışanları, kamu emekçileri payına düşeni alıyor. Kokteyl gerekçelerin öne çıktığı KHK’lerle FETÖ torbasına doldurulup açığa alınıyor, ihraç ediliyor, tutuklanıyor, gazeteler kapatılıyor, kısacası toplumsal muhalefet FETÖ gerekçe gösterilerek teslim alınmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.
Her fırsatta ‘milli irade’den dem vuran siyasi iktidarın seçilmiş belediye başkanlarını görevden alarak kayyım atadığını vurgulayan Göksoy şunları söyledi; “Bir taraftan halkın iradesi gasbedilirken, diğer taraftan belediyelerde çalışanların iş güvenceleri pamuk ipliğine bağlanıyor. Ancak aileleri ile birlikte üç yüz bin insan sorgusuz, sualsiz, nedeni ve ispatı olmadan ‘kurunun yanında yaş da yanar’ denilerek sokağa atılmışken siyasal iktidar saldırı dalgasını daha da büyütmekten geri durmuyor. Öyle ki bu haksız, hukuksuz açığa almaları OHAL hukuku ile açıklamak bile mümkün değil. Çünkü AKP iktidara geldiği günden bugüne toplumsal yaşamın tüm hücrelerini kendi ideolojisine uygun bir yeni rejime göre şekillendirmek için elinden geleni ardına koymamaktadır. Bu yeni rejimde demokrasiye, barışa, emeğe, sendikal hak ve özgürlüklere, laik-seküler bir yaşama, adalete ve hukuka yer olmadığı Saray ve AKP tarafından özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında atılan her adımla daha fazla netleşmiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA