Mersin’de radyonun SES’i kısıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de radyonun SES’i kısıldı!


 

Mersin’de 22 yıldır yayın yapan yerel bir radyo olan Radyo Ses’in kapısına mühür vurularak yayını kesildi. Duruma tepki gösteren radyo çalışanı Fatma Ölmez, “Özgür basının sesi kısılamaz” dedi.

SONER AYDIN

Yurt genelinde 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 12 televizyon kanalının yayınının kesilmesinin ardından, Mersin’de bulunan Radyo Ses’in de Çarşamba gecesi 23.45 sıralarında yayını kesilerek kapısına mühür vuruldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkartılan OHAL ile birlikte radyo, televizyon ve gazetelerin kapatılması protesto edildi. Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen protestoya çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve basın çalışanı da destek verdi. “Halkın sesini susturamazsınız” pankartının açıldığı protestoda sık sık “Özgür basın susturulamaz”, “Haber hakkı engellenemez” sloganları atıldı. 

“RADYONUN KAPISINA KİLİT VURULDU”
Mersin Radyo Ses adına kısa bir açıklama yapan radyo çalışanı Fatma Ölmez, radyonun korsanvari bir şekilde yayının kesildiğini vurguladı. Kimsenin olmadığı bir sırada radyonun kapısının kırılarak içeri girildiğini, radyonun tahrip edildiğini ve nelere el konulduğunu henüz tespit edemediklerini dile getiren Ölmez, “Gece kapı kırılarak içeri girilmiş. Burada hiç kimsenin gözetimi olmadan kendilerince aram yapan polisler, daha sonra yayını kesip radyonun kapısına kilit vurdular. Yayıncılık hayatımız boyunca halka gerçekleri ulaştırmayı esas alan bir radyoculuk yayıncılığı yaptık. Birçok dönemde ideallerimizden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.   

“MUHALİF SESLER KISILIYOR”
Mersin’de kapatılan Radyo Ses’e destek açıklaması yapan DİSK/Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, Olağan Üstü Hal (OHAL) ilanı ve Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK)  ile yasaların, hukukun askıya alındığını kaydetti.  Daha önce muhalif bir ses çıkartan, aydınlardan akademisyenlere, yazarlardan çizerlere, siyasetçilerden sendikacılara kadar muhalif her kesime dava açıldığını ya da tutuklandığını dile getiren Göksoy,  “Görüyoruz ki artık bunlarla da sınırlı kalmıyor. Özgür basın çalışanları, bu halkın, bu kentin sesi olan basın büroların saldırı oluyor, kapısına mühür vuruluyor. Bizler emek demokrasi güçleri olarak emekten ve demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz. Özgür basın çalışanları halkın sesidir, kulağıdır, özgür basının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA