İşçilerden OHAL ve kayyum tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşçilerden OHAL ve kayyum tepkisi!


 

DİSK Mersin Genel-İş Sendikası Başkanı Göksoy, “Halkın oy vererek seçtiği yerel yöneticilerin yerine memur atamak halkın iradesine darbe yapmak değil midir de nedir?” diyerek OHAL ve kayyum atamalarına tepkilerini dile getirdi.

EREN KAVVAS

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ve sendika üyeleri Akdeniz Belediyesi'nin önünde basın açıklaması yaparak, OHAL ve kayyum atamalarına tepki gösterdi. 
“OHAL’e kayyuma hayır!”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarının atıldığı basın açıklamasına; DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, HDP Mersin İl Eş Başkanı Sadun Doğan, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, KESK Mersin Şubeler Platformu Başkanı Yusuf Kaya, STK'lar ve işçiler katıldı.

“BELEDİYELERE KAYYUM ATAMAK HALKIN İRADESİNİ YOK SAYMAKTIR”
Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, darbelerden en çok zararı gören sendika olduklarını dile getirerek, darbe ve darbe girişimlerinin karşısında olduklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirmeye çalışmanın kabul edilemez olduğunu söyleyen Göksoy, Kanun Hükmündeki Kararnameler (KHK) ile ise belediyelere kayyum atamanın halkın iradesini yok sayma anlamına geldiğini savundu. Göksoy, “Bu uygulamaların demokrasi ile, hukuk ile, adalet ile ifade edilmesi mümkün değildir. Kamuda yaşaman ihraçların darbeciler ile mücadeleyle ilgisi kalmamıştır. KHK'lar ile belediyelere kayyum atamak halkın iradesini yok saymak demektir” dedi.

“DENETLENEN BELEDİYELERDE SUÇ UNSURU BULUNMADI”
Belediyelere kayyum atamanın hukuku ve mahkemeleri hiçe saymak olduğunun altını çizen Kemal Göksoy, “Belediyelere kayyum atamak darbe dönemlerinin bir uygulamasıdır. Esasen halkın iradesine bir darbedir.672, 673, 674 sayılı KHK'larla tam bir hukuksuzluk düzeni sürdürülmektedir. Bugüne kadar yetkili kurumların müfettişleri tarafından sıkça denetlenen belediyelerde herhangi bir suç unsuru bulunmamıştır. Tüm bunlar ortadayken belediyelere kayyum atamak hukuku ve mahkemeleri hiçe saymaktır. Halkın oy vererek seçtiği yerel yöneticilerin yerine memur atamak halkın iradesine darbe yapmak değil midir de nedir?” diye konuştu.

“BASKI, TEHDİT, MOBBİNG GİBİ UYGULAMALARA YELTENİLMEMELİDİR”
Taleplerini de sıralayan Başkan Göksoy, "OHAL kaydırılarak her türlü baskıcı ve otoriter uygulamalar son bulmalıdır. Belediyelere kayyum atama uygulamasına son verilerek atanan kayyumlar yerine halkın seçmiş olduğu belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevlerine iade edilmelidir. KHK'lar ile gerçekleştirilen antidemokratik bütün uygulamalar terk edilerek, KHK'lar ile hukuksuz ve haksız bir şekilde işten atılanlar ve görevden uzaklaştırılanlar görevlerine iade edilmelidir. Belediyelerde çalışan işçilere ve sendikamızın üyelerine yönelik işten çıkarma başta olmak üzere baskı, tehdit, mobbing gibi uygulamalara asla yeltenilmemelidir” ifadelerini kullandı.

KESK, DİSK'İN MÜCADELESİNİN YANINDA
Ardından sözü alan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya da, Genel-İş Sendikası'nın çalışanlarının ekonomik, demokratik, özlük ve kurumsal hakları için; hem de ülkenin demokrasisi açısından son derece önemli olan iş güvencesine sahip çıkmak için OHAL'in ve kayyum atamalarının derhal kaldırılmasını talep ederek DİSK'in mücadelesinin yanında olduklarını belirtti.

HDP'Lİ DOĞAN'DAN GÜÇBİRLİĞİ ÇAĞRISI
HDP Mersin İl Eş Başkanı Sadun Doğan ise bu sürece güçbirliği içerisinde dur diyebilmenin altını çizdi. Doğan, "Bu yaşananlar muhalif güçlere yönelik tasfiye hareketidir. Bizler demokrasi güçleri yani; işçiler, emekçiler, yazarlar, akademisyenler olarak hep bir arada durabilmemiz ve bu antidemokratik yasalar karşısında güçbirliği ile bu sürece dur diyebiliriz" şeklinde konuştu.

“TARİHİ DİRENENLER YAZDI”
DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel de şunları kaydetti: "Türkiye çok zor dönemlerden geçiyor. Bu dönemlerden birlikte mücadele ederek, yan yana durarak, faşizme karşı örgütlülüğümüzü yükselterek Türkiye'yi demokratikleştireceğiz ya da bu kriz ve kaosa teslim olacağız. Biz mücadelemizde faşizme karşı direnmeyi seçtik. Tarihi direnenler yazdı". 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA