Çocuk istismarlarına karşı ’Kırmızı Balon’! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuk istismarlarına karşı ’Kırmızı Balon’!


 

Mersin’de kadınlar, çocuk istismarlarına karşı ’Kırmızı Balon’ adlı bir kampanya başlattı. İlk ziyareti Eş Başkan Mutlu’ya yapan kadınlar, destek istedi.

Haber Merkezi

Mersin Kadın Platformu Bileşenleri, son yıllarda ürkütücü boyutlara ulaşan çocuk istismarlarına karşı, “Kırmızı Balon" adıyla hazırladıkları kampanyayla ilgili olarak, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'yu makamında ziyaret ederek bilgilendirdi. Ziyarette, Platform Sözcüsü Zeynep Kaya, Kırmızı Balon Kampanyasının kapsam ve detaylarını içeren dosyayı ve kampanyanın simgesi olan kırmızı balonların ilkini de Eş Başkan Yüksel Mutlu’ya takdim etti.
Mersin Kadın Platformu olarak ellerinden geldiği ölçüde kadın sorunlarına yönelik konularda bir araya gelerek ses olmaya çalıştıklarını dile getiren Platform Sözcüsü Zeynep Kaya, özellikle sokak eylemleriyle farklılıklarını ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti. Uzun bir süredir yaşanan çocuk istismarları Mersin Kadın Platformunun olarak daha fazla gündeme taşımak ve bu sorunun çözümü noktasında kamuoyu oluşturmak için önlerine bir kampanya planı koyduklarını belirten Kaya, “Çocuk istismarlarına yönelik bir araştırmamız mevcut. Bunun yanı sıra Mersin’de bu konuda neler yapabileceğimize dair bir dosya hazırladık. Biz bu çalışma içerisinde belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve kentteki belirli bazı kurumların da olmasını istiyoruz. Bu nedenle Kırmızı Balon Kampanyamızı anlatmak üzere kurumlarımızı tek tek ziyaret etmeye başladık. Akdeniz Belediyesinin bu tür konulara hassasiyetle yaklaştığını biliyoruz. Kampanyamızda sizleri de yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

“KADIN KATLİAMLARI CİNS KIRIMINA DÖNÜŞTÜ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, gerçek bir dayanışma ve kız kardeşlik duygusu içerisinde kadınlardan güç aldıklarının altını çizdi. Kadın ve çocuklara yönelik istismarın çok yüksek, ürkütücü boyutlara ulaştığını vurgulayan Eş Başkan Mutlu, “Özellikle kadın katliamları adeta bir ‘cins kırımı’ haline dönüştü. Konumu ne olursa olsun, bütün kadınlar bu konuda aynı geminin içindeyiz. Siyasal süreçler başta olmak üzere, bizi pek çok konuda zorlayan etkenler olmasına karşın, bu konuda kadına yaklaşımımız ve duruşumuz Mersin’de bazı alışkanlıkları değiştirmiştir. Bu birlik ve beraberliği kadınlar olarak büyütmemiz gerekiyor. Kadınlar olarak, beraber ve güçlü duruşumuzla, kadın örgütlülüğünü yükselterek ve bize yönelik milliyetçi-militarist ve kadını yok sayan politikalara rağmen bir arada olmamızı önemsiyorum. Kırmızı Balon Projenizde yanınızda olduğumuzu da ifade etmek istiyor, projede emeği geçen Mersin Kadın Platformu bileşenlerine ve tüm kadın arkadaşlara teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA