Vaatleriyle geldi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vaatleriyle geldi!


 

Mersin İdman Yurdu’nda gerçekleştirilen Olağan Üstü Kongre’nin ardından koltuğa işadamı Ali Tekin oturdu. Çiçeği burnunda başkan göreve bol vaat ve proje ile geldi!

ALİ ŞANLI/SONER AYDIN

Geçtiğimiz yıl yaşadığı yönetim ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle küme düşen ve bu sezona da aynı sıkıntılarla başlayan Mersin İdman Yurdu’nda daha önce yeterli çoğunluk sağlanmadığı için iki defa ertelenen Olağan Üstü Kongre nihayet gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen kongrede seçime tek liste ile gidildi. Önceki gün başkanlığa sürpriz bir şekilde aday olan ve önüne büyük hedefler koyan aslen Mersin’in Mut ilçesinden olan ancak Ankara’da yaşayan işadamı Ali Tekin başkanlığa seçildi.

TAŞIMA SUYU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ!
Cebinde bol vaat ve proje ile göreve gelen Tekin, ilk adım olarak kulübün borçlarını silme vaadinde bulundu. Kulübün para toplayarak içinde bulunduğu mali krizden çıkamayacağının altını çizen Tekin, “Taşıma suyu ile değirmen dönmez. Yapılacak tek şey var, projeler geliştirmeliyiz. Bizim hedefimiz bu kulübü 10 yıl 20 yıl hiçbir kurum ve kişiye muhtaç kalmadan kendi ayakları üzerinde duracak, her seçimde başkanlığa en az 5 tane aday çıkacak bir hale getirmek. Bir tünele girdiğimizi biliyorum. Bu tünelin içinde ışığı görünceye kadar koşacağız” dedi.
Konuşmasına kurumsallaşma vurgusu yaparak devam eden Ali Tekin, “Kurumsallaşmadan bir yere varamayız. Beraber stratejiler, planlar geliştireceğiz ve Atatürk’ün dediği gibi Mersin’e sahip çıkacağız. Bu takımı istersek Mersin’in değil dünyanın takımı yapabiliriz. Bana inanın, güvenin” ifadelerini kullandı.

KOCAMAZ’DAN FETÖ İDDİALARINA TEPKİ
Kongrede katılımcılar arasında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, yaptığı konuşmada Mersin İdman Yurdu’ndan FETÖ’ye para aktarıldığı iddialarına yanıt verdi. FETÖ ile 4 yıl önce mücadele etmeye başladığını dile getiren Başkan Kocamaz, “Bugün geldiğimiz noktada MİY borçlarını ödeyecek, alacaklılarının baskısından kurtulacak bir fırsat bulamazken, Başkan Hüseyin Çalışkan ve Vedat Yüksel’le ilgili bir sürü iftira, dedikodu yapılarak, bu insanlar töhmet altında bırakılmaya çalışılıyor. Özveri ile çalışan, gayret gösteren, zamanını harcayan, yeri geldiğinde küfür yiyen insanlar, MİY üzerinden FETÖ’ye para aktarmakla itham ediliyor. Bu iddiaları yapanları ispata davet ediyorum. Bu iddiaları ispatlamayanları müfteri ilan ediyorum. İnsanların şerefi var haysiyeti var, kulaktan dolma haberlerle insanların özgürlüklerini kısıtlamaya kimsenin hakkı yok” dedi. 

KONGREDEN NOTLAR…
Daha önce yeterli çoğunluğa erişilemediği için ertelenen kongrede manzara yine değişmedi. 91 yıllık kulübün kongresine sadece 70 civarında üyenin gelmesi ve salonun boş kalması hem konuşmacılar hem de gelen üyeler tarafından eleştirildi. Öte yandan kongreye Vali Özdemir Çakacak’ın da katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Kongreye damga vuran bir diğer şey ise eski başkanlardan Hamit İzol ve Hüseyin Çalışkan arasındaki kısa süreli gerginlik oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA