“Prim borcu kredisi ölü doğdu” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Prim borcu kredisi ölü doğdu”


 

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Dinçer, SGK ile Ziraat Bankası arasında imza altına alınan ve Bağ-Kur prim borcu olan esnaf ve sanatkarlara 36 ay vade ile borçlarını ödeyip emekli olabilme hakkı tanınan prim borcu kredisini ölü doğum olarak niteledi.

Haber Merkezi

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” ile Bağ-Kur prim borcu olan esnaf ve sanatkarlara borçlarını ödeyip emekli olma imkanı getirildiğini belirtti. 
Söz konusu kanun kapsamında SGK ile Ziraat Bankası arasında “Prim Borcu Protokolü’nün” imza altına alındığını kaydeden Dinçer, ancak imza altına protokolün esnaf ve sanatkarların ihtiyacına cevap vermekten uzak olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Emekli olmak isteyen esnafımızın 20-25 milyar lira ilave para yatırması gerekir ki bugün hiçbir esnafımızın bunu gerçekleştirecek ekonomik gücü yoktur. Ancak vade 60 aya çıkarsa ve banka emekli maaşına mahsuben 50 bin lira kredi kullanma yolunu açarsa esnafımızın bu protokolden yararlanabilir. Bizler kurum olarak bu vadenin 60 aya çıkarılmasını talep etmekteyiz”.
Başkan Dinçer, açıklamasının devamında söz konusu protokol gereği sicili temiz esnaf şartı getirildiğine dikkat çekerek, “Ülkemizde ki ekonomik şartlarda sicili temiz esnaf bulmak, samanlıkta iğne aramaya benzer. Geçmişte bu tür emekli maaşına mahsuben verilen kredilerde temiz sicil şartı aranmıyordu. Yine bu kredi de temiz sicil şartı kaldırılmalı” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA