Akdeniz’de ‘Ayrımcılık’ semineri | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de ‘Ayrımcılık’ semineri


 

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, her türlü ayrımcı, ötekileştirici söylem ve eylemlere karşı belediye personeline yönelik bir eğitim çalışması yapıldı.

Haber Merkezi

'Ayrımcı İdeolojiler', 'Nefret Söylemi ve Suçları' gibi konuların ele alınıp tartışıldığı ve iki gün süren eğitim programına, akademisyen ve hukukçu isimler konuşmacı olarak katıldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ayrımcı söylem ve eylemlere karşı personeline yönelik bir eğitim çalışması düzenledi. Akdeniz Kent Konseyi Toplantı Salonunda yapılan eğitim 2 gün sürdü.

Eğitimin oturumlarına; Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe, Ülfiye Özcan ve Hakim Baykara, Akdeniz Belediyesi birim müdürleri ile personeli de hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, etkinliğe emeği geçenlere teşekkür etti. Akdeniz Belediyesi’nin toplumla temas halinde olan yönetici ve personeline yönelik ayrımcılık konusunda toplantı düzenlenmiş olmasının önemine değinen Eş Başkan Mutlu, “Ayrımcılıkla mücadelenin, gerçek demokrasiye ulaşana kadar en temel sorun alanlarından biri olduğunu ve en çok mücadele etmemiz gereken konulardan birisi olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, bu konudaki deneyimlerini bizzat bildiğim yakın dostum Melek Hocamızdan çok yararlanacağımızı, onun sunacağı perspektifin, zihnimizi açacağına eminim. Burada öğreneceklerimiz, burayla sınırlı kalmasın; aksine toplumdan değişik kesimleriyle biz de paylaşalım. Ayrımcılık ve nefret söylemi bir suçtur. Bazen kendimize yönelik olan ayrımcılık türlerini bizler sıradanlaştırıyor ve alışkanlık haline getirebiliyoruz. Bu nedenle bu çalışmayı önemsiyor ve katkılarından dolayı başta hocamız olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitim semineri yapıldı. 2 gün süren eğitimde birçok konuda bilgi verildi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA