Belediye’ye yeni borç yükü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Belediye’ye yeni borç yükü!


 

Geçtiğimiz aylarda İller Bankası’ndan 250 milyon TL kredi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, çalışmaların aksamaması adına 50 milyon TL daha borçlanacak.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı birinci birleşimi yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 13, komisyon raporlarına ait 26 ve gündem dışı 7 madde görüşüldü. İdare teklif ve komisyon raporlarına ait maddelerin görüşülmesi ve ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilmesinin ardından, Meclis Toplantısı’nda gündem dışı maddeler konuşuldu.

YETKİ ALDI!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2019 stratejik planı çerçevesinde kentin ihtiyaç duyduğu yatırımlar için İller Bankası’ndan 250 milyon TL kredi çeken Başkan Burhanettin Kocamaz, 50 milyon TL’lik yeni borçlanma yetkisini aldı. Başkan Kocamaz, bankalardan kendilerinden gelen payların yetersiz olduğunu öne sürdü. Kendilerine Temmuz ve Ağustos aylarında İller Bankası’ndan yaklaşık 12 milyon TL, 13 milyon TL ise Maliye Bakanlığı’ndan geldiğini söyledi. 2 ayda 50 milyon TL eksik ödenek aldıklarını dile getiren Başkan Kocamaz, “Burada ne yapılmak isteniyor bilmiyorum. İdarenin hizmet üretmesine yönelik bir isteği engellemek, bu kente yapılacak en büyük kötülüktür” dedi. Kararın meclisten çıkmaması halinde taahhütlerini yerine getirmemiş olacaklarını, piyasada belediyeden alacağı olan esnafların alacaklarını temin edemeyeceğini ve şikayetlerin biraz daha artmış olacağını kaydeden Kocamaz, yılbaşından sonra alacakların ödeneceğini dile getirdi. Daha önce alınan 250 milyon TL’lik borcun asfalt ve yol çalışmalarına harcandığı bilgisini veren Başkan Kocamaz’a AKP sıralarında eleştiri geldi. AKP’li meclis üyesi Kadir Canlı, “Bu borçlanma konusu meclise gündem olarak geldi. Bu karar plan bütçe komisyonundan zorlama şeklinde meclis gündemine sokuldu. Sağlıklı bir borçlanma olsa daha doğru olmaz mıydı? Pazartesi gündeme gelen bir konu Cuma günü zorlama ile tekrar meclise getirilip geçirilmek isteniyor. Kimse borçların ödenmesine karşı çıkmıyor ama farklı farklı listeler var. Biz bu konunun Komisyonda sağlıklı konuşulmadığını tekrar komisyona dönmesini talep ediyoruz ” diye istekte bulundu. Borçlanma ile ilgili yapılan oylamanın ardından oy çokluğu ile Başkan Kocamaz’a 50 milyon TL daha borçlanma yetkisi verildi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA