Eğitim-Sen’den gözaltılara tepki! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitim-Sen’den gözaltılara tepki!


 

Eğitim-Sen Şube Başkanı Muşlu, Diyarbakır’da açığa alınan 24 Eğitim-Sen üyesinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "İktidarın eğitim emekçilerinin onurlu mücadeleleri karşısında nasıl bir çaresizlik ve tahammülsüzlük içerisinde olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

SONER AYDIN

Eğitim-Sen üyeleri, Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenlerden 24 Eğitim-Sen üyesinin sabah saatlerinde evlerinden alınmasına ilişkin Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Eğitim-Sen üyeleri ve öğretmenler katıldı. 
“SENDİKAL EYLEMLER SUÇ SAYILDI”
Muşlu, 28 bin öğretmenin hukuksuz bir şekilde ihraç edildiğini, 11 bin 301 öğretmenin de sendikal eylemleri gerekçe gösterilerek açığa alanların öğretmenlere yönelik kininin ve düşmanlığının artarak sürdüğünü söyledi. Yaptıkları eylemlerin 'Öğretmenime Dokunma!' talebi etrafında birleştiğini dile getiren Muşlu, "Açığa alınan eğitim emekçilerinin yoğun olduğu iller başta olmak üzere ülke çapında yürütülen eylemlerimiz 'Öğretmenime Dokunma!' talebi etrafında giderek yaygınlaşırken, sürecin başından itibaren eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini bastırmak ve zayıflatmak için iftira ve yalan propaganda ile hareket edenlerin tehditkar tutumları sürmektedir" ifadelerini kullandı.
"ÖĞRETMENLER SABAH SAATLERİNDE GÖZALTINA ALINDI"
Sendikal hakları zorlama yorumlarla suç kapsamına almaya çalışanların açıkça suç işlediğini kaydeden Muşlu, "Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenlerden 24 Eğitim-Sen üyesinin sabah saatlerinde evlerinden alınması, iktidarım eğitim emekçilerinin onurlu mücadeleleri karşısında nasıl bir çaresizlik ve tahammülsüzlük içerisinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda yapılacak olanların bugün bizzat hükümet eliyle hayata geçirilmek istenmesi kabul edilemez. Evrensel hukuku, temel hak ve özgürlükleri yok sayarak özellikle sendikal hakları zorlama yorumlarla suç kapsamına almaya çalışanlar açıkça suç işlemektedir ve hukuk önünde mutlaka hesap vereceklerdir" şeklinde konuştu.
"BASKILARA SON VERİLMELİDİR"
Eğitim-Sen üyelerine yönelik baskıların ve gözaltıların kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturmaya yönelik olduğunu kaydeden Muşlu, “Eğitim-Sen geçmişte de benzer siyasal operasyonlarla karşı karşıya kalmış, hepsinden alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Kimsenin Eğitim-Sen'in onurlu mücadelesine leke sürmesine izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Hükümetin OHAL'in arkasına sığınarak yasa dışı girişimlerde bulunmaktan vazgeçmeye, eğitim emekçilerinin demokratik eylemlerine saygılı olmaya davet ediyoruz. Diyarbakır'da gözaltına alınan bütün üyelerimiz derhal serbest bırakılmalı; sendikal mücadelemize yönelik olarak gerçekleştirilen baskılara son verilmelidir" ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA