Unutkanlık yaşlılığın ‘doğal sonucu’ değil | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Unutkanlık yaşlılığın ‘doğal sonucu’ değil


 

Nöroloji Uzmanı Dr. Özgür Ünal, unutkanlığın ‘yaşlılığın doğal sonucu’ olmadığını belirterek “Ancak her unutkanlık da alzheimer belirtisi değildir" dedi.

Haber Merkezi

Medical Park Tarsus Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Özgür Ünal, Alzheimer hastalığıyla ilgili bilgi verirken, unutkanlığın ‘yaşlılığın doğal sonucu' olmadığını vurguladı. Uzm. Dr. Ünal, “Toplumumuzda unutkanlık, yaşlılığın doğal bir sonucu olarak görülüp, bir hastalık belirtisi olabileceği düşünülüyor. Bu nedenle de Alzheimer hastalığı gibi, en sık görülen belirtisi unutkanlık olan hastalıklara sahip bireyler tanı ve tedavi imkanından uzak kalıyor” dedi.

HER UNUTKANLIK ALZHEIMER DEĞİL
Unutkanlığın yaygın bir şikayet olduğunu kaydeden Dr. Ünal, "Elbette her unutkanlık Alzheimer belirtisi değildir. Ama özellikle yaşlı bireylerde yeni başlamış unutkanlık yakınması varsa, bu ayrımın Nöroloji hekimi tarafından yapılması sağlanmalıdır" diye konuştu. Alzheimer hastalığının en sık ve ilk belirtisinin unutkanlık olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Özgür Ünal, “Bazı genetik geçişli türleri hariç, genellikle 60 yaş üzeri bireylerde görülen bir hastalıktır” dedi.

ÖNCE YENİ BİLGİLER GİDİYOR
Alzheimer hastalığının, beyinde amiloid birikmesi sonucu meydana gelen bir hastalık olduğunu kaydeden Dr. Ünal şöyle devam etti: “Bu madde beyin hücreleri arasındaki bağlantıyı koparıyor ve hücrelerin ölümüne sebep oluyor. Öncelikle yakın geçmişe ilişkin bilgiler unutuluyor. Çünkü amiloid birikmesinden, önce yeni bilgilerin kaydedildiği bölge etkileniyor. Hastalığın diğer belirtileri ise hesaplama, yön bulma ve düşündüğünü uygulayabilme yeteneklerinin kaybolması.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA