Çiftçiye geçmiş olsun ziyareti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çiftçiye geçmiş olsun ziyareti


 

Büyükşehir Belediyesi teknik elemanları, geçtiğimiz gün dolu yağışı nedeniyle zarar gören çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi

Mersin’in Silifke ilçesinde 20 Eylül 2016 Salı günü etkili olan dolu yağışı, maddi zarara neden oldu. Dolu yağışından en çok zarar gören bölgede Gündüzler, Kepez, İmamlı, Yenibahçe, Ovacık, Çaltıbozkır, Öztürkmenli ve Seyranlık mahalleleri yer aldı. 

Kent genelinde çiftçilere sayısız destek veren Büyükşehir Belediyesi, yaşanan dolu afetinin ardından Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı teknik elemanlarını bölgeye yönlendirdi.
Doluda zarar gören mahallelerin muhtar ve üreticilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çiftçilerle birlikte tespit ve incelemelerde bulundu.
Yapılan tespit ve incelemelere göre sebzelerde; fasulye, domates, kabak, biber, salatalık, brokoli ve karnabahar, meyvelerde ise nar, üzüm, erik, badem ve ceviz ürünlerinde ciddi boyutlarda maddi hasar oluştuğu belirlendi.
Yapılan incelemelerde meyve ve sebzelerin yanı sıra otomobil ve güneş enerji sistemlerinin camlarının da dolu nedeniyle kırılarak zarar oluştuğu tespit edildi.
İlgili kurumların hasar tespit çalışmalarının sürdüğü ve arar boyutunun yapılan incelemelerin ardından belirleneceği kaydedildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA