Denizi kirletenlere ceza yağdı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Denizi kirletenlere ceza yağdı!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 321 kilometrelik sahil şeridine sahip Mersin’de deniz kirliliğinin önüne geçmek için yürüttüğü çalışmaları ara vermeden sürdürüyor.

Haber Merkezi

Türkiye’nin önemli sahillerinden olan Mersin’de, denize bırakılan atıkların insan sağlığı ve çevre üzerine olumsuz etki yaratmasının önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, deniz denetim ekibi botu ile yapılan denetimlere, her hafta farklı zamanlarda havadan denetimi de ekledi.
Büyükşehir Belediyesi, denizlerin taşımacılık ve turizm amacıyla kullanılması, gemiler ve diğer deniz araçlarından oluşan kirlilik, atıkların arıtılmadan denize verilmesi, deniz kazaları sonucu meydana gelen petrol akıntıları, akarsulardan denizlere ulaşan tarımsal atıklar gibi nedenleri mercek altına aldı. Gemiler konusunda uzman kaptan, mühendis ve yetkili denetçiden oluşan denetim ekibi, hem denizden, hem de havadan denetimlerle Mersin denizinde kirliliğin önüne geçmeyi hedefliyor. Hedefler doğrultusunda çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ekipler, kirlilik tespit edilen deniz araçlarından numuneler alarak akredite laboratuvarda analizlerini yaptırıyor. Alınan numunelerde kirletici özelliğin tespit edilmesi durumunda, kirletici etkenin ortadan kaldırılması sağlanırken, kirliliğe neden olan sorumlulara da ceza uygulanıyor.

KİRLETENLER HAVADAN BELİRLENDİ
Deniz denetim ekibi, gemilerin evsel atık deşarjı, kirli balast, petrol türevi, sintine basılması, tehlikeli maddeler ve kimyasallarla denizin kirletilmesini önlemek ve ihlalleri belirleyerek gerekli idari yaptırımları uygulamak amacıyla 18 Ağustos 2016 tarihinde ilk havadan denetimini gerçekleştirdi. İlk uçuşta Adanalıoğlu sahilinden Taşucu Limanı’na kadar belirlenen güzergâh doğrultusunda denetime çıkan ekip, gemilerin limana giriş için bekleme yaptığı Mersin Demir Sahası, Mersin Uluslararası Limanı, Çamlıbel Yat Limanı, Susanoğlu Sahili, Kızkalesi bölgelerini inceledi. İkinci uçuşta Mersin Limanı Demir Sahası bölgesinde kirlilik yaptığı tespit edilen bir yük gemisi, havadan fotoğraf ve video ile kayıt altına alınarak Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirildi ve kirliliğe neden olan sorumlular hakkında yasal işlem uygulandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA