“İskeleden Modern Limanın İnşasına Mersin Limanı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İskeleden Modern Limanın İnşasına Mersin Limanı”


 

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO), Mersin Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Elemanı Dr. İbrahim Halil Aytar’ın Mersin Limanı konulu doktora tezini kitap haline getirdi. Baskısı kısa süre önce tamamlanan kitabın dağıtımına başlandı.

Haber Merkezi

MDTO kültür yayınları arasına Mersin Limanı’nı konu alan bir yayın daha ekledi. Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimini tamamlayan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Elemanı İbrahim Halil Aytar’ın doktora tezi  MDTO tarafından kitaplaştırıldı.  
“İskeleden Modern Limanın İnşasına Mersin Limanı” isimli eserde bir liman kenti olarak Mersin,  19. yüzyılın ilk çeyreğinden mevcut limanın temelinin atıldığı 1954 yılına kadar iç ve dış gelişmelerin ışığında detaylı olarak inceleniyor.  Bu süreçte gerçekleşen tarihi olaylar, kentteki nüfus hareketleri, iskeleler, inşa edilen kamu binaları, modern limanın kurulması için yapılan teşebbüsler ve mevcut limanın inşası aşamaları, Başbakanlık Osmanlı ve Cumhuriyet arşivleri, Tarsus Şeriye Sicilleri, Salnameler başta olmak üzere pek çok önemli kaynağa dayandırılarak kapsamlı olarak ele alınıyor. 
Yayınlanan esere ilişkin görüşlerini dile getiren MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu tarihi mirasımız olan denizcilik kültürümüz ve kent tarihi ile ilgili böylesi yayınlara  erişimin sadece akademik camia ile sınırlı kalmaması, kentin tarihine meraklı her okura ulaşabilmesi açısından söz konusu eserin Mersin Deniz Ticaret Odası Yayınları arasında yerini almasından memnuniyet duyduklarını belirtti.  Yazar İbrahim H. Aytar başta olmak üzere kitaba katkı sunanlara ve kitabın yayımlanması konusunda destekleyici yaklaşımları nedeniyle Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkürlerini ileten  Lokmanoğlu bu eserin, Mersin kenti ve limanı konusunda değerli bir referans kitabı olacağına inandığını söyledi.
Yazar İbrahim H. Aytar ise, eserin uzun, yoğun bir çalışmanın sonunda ortaya çıktığını belirterek “Bu eseri yayınlamak istediğimizde  MDTO yönetimi büyük bir ilgi gösterdi. Odanın da desteğiyle eser bugünkü haliyle ortaya çıktı ve okuyucularla buluştu. Eserin yayına hazırlanmasına verdikleri desteklerden ötürü basta MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerine, MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli’ye ve diğer Oda çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA