Tarsuslulara alzheimer uyarısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsuslulara alzheimer uyarısı!


 

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde Tarsus’a çıkarma yapan uzmanlar, “Bu hastalıktan korunmak için kafayı çalıştırın” uyarısı yaptı.

Gülsen Kaya

Tarsus Belediyesi ile Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi tarafından, Alzheimer Günü nedeniyle program düzenledi.Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evinde gerçekleşen programda Yrd.Doç.Dr. Nurcan Gökçakan, “Mutluluğun Sırları’’ hakkında hasta, hasta yakınları ve konuklara bilgiler vererek sorular sordu. Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu yaptığı konuşmada, belediye olarak insan sağlığını ilgilendiren her türlü faaliyetlere tam destek verdiklerini söyledi.

AKTİF YAŞLANIN
Aktif yaşlanmanın önemine dikkat çeken Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof Dr. Aynur Özge, “Bugün 21 Eylül Dünya Alzheimer günü bizler Türkiye Alzheimer Mersin Şubesi olarak bugün tüm dünyada 26 milyonu bulan 2050 yılına geldiğimizde 113 milyonu bulacak olan hasta için dikkati çekmek üzere bu etkinliği yaptık. Biz bugün Mersin’de 10 bini aşkın hasta ile uğraşıyoruz ve aktif yaşlanmanın önemine dikkat çekiyoruz. Aktif yaşlanırsak Alzheimer olmayız veya Alzheimer olma yaşımızı öteleriz. O yüzden bizler Mersin’de ve Tarsus’taki aktif yaşam merkezlerimizle henüz hasta olmayan bireylere ve hasta olan bireylerin yakınlarına hizmet veriyoruz. Aynı zamanda 2 Ekim‘de saat 12.00’de açılışını yapacağımız, Türkiye’nin ilk Yaşlı Yaşam Merkezinde hastalarımıza da hizmet vereceğiz. Tüm Mersin halkını bu etkinliklerde bizim yanımızda olmaya ve tüm ülkedeki bireyleri de Alzheimer hastalığı hakkında farkında olmaya ve bu hastalara ve yakınlarına destek olmaya davet ediyorum. Aktif yaşlansınlar ki Alzheimer olmasınlar diyorum” şeklinde konuştu.

HEM DİNLEDİLER HEMDE EĞLENDİLER
Daha sonra Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gökçakan, oldukça neşeli bir konferansa imza attı. Gökçakan, alzheimer hastalığına giden süreci düzenlenen sunumla anlatırken gençlerin ve ailesi ile konferansa gelen minik çocukların katılımı dikkat çekti. Hastalığın önüne geçebilmek için aile içindeki mutluluğun önemine dikkat çeken Yrd. Doç Gökçakan, mutluluğun sırrının insanın kendisiyle barışık yaşamasından geçeceğine dikkat çekti.
Daha sonra Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği’nin konseri, Düzkontak Müzik Grubunun şarkıları ve Zumba Grubu’nun dansları ile programa katılanlar eğlenceli vakit geçirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA