Korktukları başlarına geldi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Korktukları başlarına geldi!


 

Erdemli’nin çöpünü Silifke’ye taşımak için Limonlu’da kurulan aktarma istasyonuna, çöpler başlarına kalır diye karşı çıkan yore halkı, haklı çıktı!

Aktarma istasyonu depolama alanına dönünce mahalle yaşanmaz hale geldi! Duruma isyan eden halk belediyeleri mahkemeye vermek için harekete geçti. 

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Erdemli ilçesindeki tüm evsel atıkların Silifke Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne taşınarak ekonomiye kazandırılması için harekete geçti. İlk olarak Erdemli-Limonlu Katı Atık Aktarma İstasyonu kuruldu. Ancak sadece aktarma istasyonu olması gereken Limonlu, tüm yaz boyunca tüm çöplerin dökülmesi ile adeta depolama alanına döndü. Limonlu halkı bu duruma isyan ederek çözüm için yetkililere seslendi. 
Konuyu bir çok defa Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ileten yore halkı çare bulamayınca bu defa da eski belediye başkanı Mehmet Topkara’ya derdini anlatarak yardım istedi.

“KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ”
MHP’li Topkara da, konuyu Mersin Büyükşehir Belediye Mecilisi’nin Eylül ayı toplantısı birinci birleşiminde gündememe getirerek, “Korktuğumuz başımıza geldi” çıkışında bulundu. 
Yapım aşamasında Limonlu’da kurulacak aktarma istasyonuna bu yaşanabilecekleri öngördükleri için karşı çıktıklarını anımsatan Mehmet Topkara, “Biz o zaman projeye karşı çıktığımızda, ‘Siz bari yapmayın’ demiştiniz. Ancak tüm yaz Erdemli’nin tüm çöpü Limonlu’ya getirildi ve buradan da kamyonlarla Silifke’ye götürüldü. Vahşi depolama için dökülen çöpler nedeniyle şuan mahalle oturulmaz hala geldi. Vatandaş belediyeleri mahkemeye verme durumunda” dedi.  

BİR HAFTA İÇİNDE İNŞAAT BAŞLAYACAK
Başkan Kocamaz ise, konuyla ilgili kendisine de birçok defa şikayetlerin iletildiğini açıklayarak, “Bu konu bana da intikal etti. Bir hafta 10 gün içerisinde bölgede inşaata başlanacak. Bende bu işin takipçisiyim” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA