Avukatlardan meclis üyerine çağrı: Duruş sergileyin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Avukatlardan meclis üyerine çağrı: Duruş sergileyin!


 

Akkuyu Nükler Santrali’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Çevre Düzeni Planı’na işaretlenmemesi için avukatlar bin imza toplayarak, belediyeye teslim etti.

Baro Başkanı Antmen, meclis üyelerini İbrahim’in ateşini söndürmek için su taşıyan karıncalar olmaya çağırarak, “Duruş sergileyin, asla ‘evet’ demeyin” dedi. 

Hediye Eroğlu-Soner Aydın

Mersin Barosu Başkanlığı, Akkuyu Nükleer Santrali’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Çevre Düzeni Planı’nda işaretlenmemesi için yaklaşık bin dilekçeyi belediyeye teslim etti. 
Yarın yapılacak Mersin Büyükşehir Beledeye Meclisi’nde görüşülmesi beklenen konuyla ilgili dilekçeleri teslim etmek üzere Baro Başkanı Alpay Antmen, Yönetim Kurulu Üyesi İlkay Şahin ve Baro Çevre Komisyonu Üyesi Şerife Arıcı Yıldız, belediyeye geldiler.

“MERSİN NÜKLERE SANTRAL İSTEMİYOR”
Öncesinde gazetecilere konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Antmen, “Mersin nüklere santral istemiyor” diyerek, Meclis üyelerine bu çağrıya kulak vererek, oy kullanmaya görüşmeye çağırdı. Antmen, “Akkuyu’da nükleer santral yapılması ile ilgili olarak yarın belediye meclisimizde ve komisyonlarda Çevre Düzeni Planı’na işaretlenip, işaretlenmemesi ile ilgili görüşmeler olacak. Biz Mersin Barosu olarak ülkenin en büyük barolarından birisiyiz ve sadece insane olmaları noktasında sadece bin meslektaşımızın imzaladığı dilekçeleri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na sunuyoruz” dedi.

“MERSİN’E SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ”
Önemli olan konunun Akkuyu Nükeler Santrali’nin bu bölgeye yapılmaması olduğunun altını çizen Başkan Antmen, “Çünkü bu hem turizmi etkileyecek, yok edecek, hem de insan sağlığını tehdit edecek. Gelecekte Mersin yaşanmaz bir yer haline gelecek. Nükleer santral sadece Mersin’e değil Akdeniz havzasına çok ciddi zarar verecek. Biz ne olursa olsun, siyasiler Akkuyu Nükleer Santrali’ni yapacak olsa dahi Bayındırlık Bakanlığı’nın Plan Tadilat yetkisi olsa dahi, Mersin halkına karşı sorumlu olan belediye başkanları ve meclis üyelerinin Mersin’e sahip çıkmalarını istiyoruz” diye konuştu.

“DURUŞ SERGİLEYİN”
Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız’ sözünü de anımsatan Alpay Antmen, yarın Mersinliler’in Mersin’e sahip çıkıp çıkmayacağının görüleceğinikaydetti. “Biz hukukçular bu konuyu takip edeceğiz ve inanıyorum ki Mersin kamuoyu Mersin’e sahip çıkmayanlara gerekli karşılığı verecktir” diyen Antmen, son olarak şunları söyledi: “Önemli olan duruş sergilemek, İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca olabilmektir. Mersin halkı Akkuyu’da bir nüklere santral istemiyor. Mersin yaşanabilecek bir Mersin istiyor. Bu konuda baromuz üyelerinin emsal teşkil edecek imzalı dilekçelerini belediye başkanlığına sunacağız. Bu dilekçe ile meclis üyelerinden Akkuyu Nükeler Santrali’nin planda yer almamasına yönelik talebimiz bulunmaktadır. Yargının da bunu engelleyeceğine inanıyorum ama Mersin’de yaşayan insanların buna ‘evet’ oyu vermemeleri gerekiyor. Yarın ‘evet’ oyu verip vermeyeceklerini göeceğiz”.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA