Açtı ağzını yumdu gözünü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Açtı ağzını yumdu gözünü!


 

İş dünyasının patronu Şerafettin Aşut, açıklamaları ile adeta bombaladı: KİM BİZİM İÇİN NASIL BİR ROL YAZDIYSA ONU OYNADIK ‘İSKENDERUN BİZE RAKİP OLUR MU’ DİYE KARA KARA DÜŞÜNÜYORUZ BÜROKRASIYI AŞAMADIK! BİRBİRİMİZE DÜŞTÜK BANA SİTEM ETTİLER…

Haber Merkezi

Mersin Rotary Kulübü’nün toplantısına katılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin ve gelişime yaptığ açıklamalarda önemli bir itirafta bulundu. “Eğitim, Bilim ve Ekonomi Bağlamında; Yeni Bir Dünya, Yeni Bir Mersin” başlığı alıtnda bir  konuşma yapan Aşut, “Uzun süredir Mersin’e bir lojistik Merkez kazandırmak istiyoruz. Tarih 2016; bürokrasiyi aşamadık, dar vizyonları aşamadık…” dedi.

“ÜNİVERSİTE KONUSUNDA GEÇ KALDIK”
Çalışmalarının özünde hedefin; Mersin’in geleceği olduğunu vurgulayan Aşut, Mersin’in ilklerin kenti olduğunu ifade ederek, “İlk bayan belediye başkanı Mersin’dedir. İlk Ticaret ve Sanayi odalarından birine sahiptir.  Birçok konuda Mersin Türkiye’de hala ilklerin kentidir. Ancak bir şey var ki; ona birçok kentten çok daha sonra kavuştuk. Bence bugün, Mersin layık olduğu yerde değilse başlıca nedenlerinden birisi de budur. Nedir bu geç kaldığımız konu derseniz; Elbette üniversitedir. Şu an Mersin gerek nüfusu, gerek ticaret hacmi gerekse üretim hacmi ile 81 il arasında ilk 10 kent içindedir. Neden ilk üç değil? Bence bunun nedeni, üniversitenin Mersin’de çok geç kurulmuş olmasıdır. Bilginin Mersin’e çok geç gelmesidir” dedi.

“KİM BİZİM İÇİN NASIL BİR ROL YAZDIYSA ONU OYNADIK”
Bilgiye ve bilime önem vermeyen bir toplumun sadece yönetilen ve kendisine verilene razı olan olduğunu dile getiren Şerafettin Aşut, “Bilmeyen talep edemez. Bilmeyen yönetemez. Bilmeyen doğru değişemez. Bilgi olmayınca, anlayamadık. Anlamayınca doğru tespitlerde bulunamadık. Ne güçlü yanımızı görebildik, ne zayıf yanımızı anlayabildik. Kim bizim için nasıl bir rol yazdıysa onu oynadık. Hep başkalarının bizim için diktiği elbiseleri giydik. Bakınız, bu geç kalışlara birkaç örnek daha vermek isterim; Organize Sanayi Bölgelerinin tarihi Avrupa ve Amerika’da 100 yılı buluyor. Tam yüz yıl önce bu işlere başlamışlar…Bilginin paraya dönüştüğü yer olan Teknoparkların tarihi ise 50 yılı geçiyor. Rakiplerimizin kim olduğunu iyi bilelim. Aramızdaki mesafeyi iyi bilelim.

“LOJİSTİK MERKEZİ 11 YILDIR TAMAMLAYAMADIK”
Uzun süredir Mersin’e bir lojistik Merkez kazandırmak istiyoruz… Tarih 2016; bürokrasiyi aşamadık, dar vizyonları aşamadık…2005’de RİS-Mersin projesi ile başladığımız Lojistik Merkez vizyonunu 11 yılda anlatamamışız….İşte Çin Güney Kıbrıs’ı lojistik merkez yapıyor…Fizik boşluk tanımaz…10 yıl önce projemiz hayat geçseydi, bu gün Doğu Akdeniz’in gerçekten lojistik merkeziydik. Şimdi İskenderun acaba bize rakip olur mu diye kara kara düşünüyoruz? Rakip olarak dünyayı bıraktık, birbirimize düştük. Dünya pastasından pay almak yerine, birbirimizin tabağına göz diktik… Böyle zenginlik olur mu? Bilgiyi inkar ederek gelişmiş bir ekonomi nasıl olabiliriz? Nasıl rekabet ederiz… Geleceğe ait bir vizyon çizeceksek, daha doğrusu bir gelecekten bahsedeceksek; Önce rakiplere göre ne durumdayız ona bakmak gerekir” dedi. 

“BANA SİTEM ETTİLER…”
Son zamanlarda biraz bardağın boş yanını vurgulamayı tercih ettiğini bu yüzden de eleştirildiğini açıklayan Başkan Aşut, “Bazı dostlarım beni karamsar olmakla; Kendimize ait güzel örnekleri yeterince vermemekle suçladılar. Sitem ettiler. Ben kişilik olarak geleceğe her zaman umutla bakan, iyimser bir kişiyimdir. Kendimize de, kentimize de ülkeme de güvenirim, gurur duyarım. Ama ben eksiklere dikkat çekerek üzerimizdeki ataleti, durgunluğu atmak istedim. Yapamadıklarımıza dikkat çekerek iş dünyasının ve insanımızın sinir uçlarına dokunmak ve bazı şeylere dikkat çekmek istedim. Sadece kendi yaptıklarımıza odaklanarak bir mutluluk sarhoşluğuna kapılmadan; Başkaları ne yapıyor onu göstermek istedim. 
Dünya sanayisi ve ekonomisi yeni bir devrimin eşiğinde. Alt yapı sorunlarımıza odaklanırken bu yeni devrimi kaçırmamalıyız. Bir araya gelmeli ve Mersin olarak sadece alt yapı değil, bu vizyonu konuşmalıyız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA