Başkanlar sorunları yerinde dinliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkanlar sorunları yerinde dinliyor


 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, mahalle halk toplantıları aracılığıyla mahalle sakinleriyle buluşmaya devam ediyor.

Eş Başkanlar son olarak, Karacailyas’ta Emek ve Evren mahallelerinde ikamet eden yurttaşlarla bir araya gelerek mahallenin sorunlarının yerinde tespiti ve çözümleri için görüş alışverişinde bulundular.

Haber Merkezi

“Kentimizi de kendimizi de birlikte yöneteceğiz” sloganıyla belediye hizmetlerinde katılımcılığı esas alan Akdeniz Belediyesi, düzenlediği mahalle halk toplantılarını aralıksız sürdürüyor. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, son olarak Karacailyas’ta bulunan Emek ve Evrem Mahallelerinde yurttaşlarla buluştular ve mahallelinin sorun ve taleplerini ilk ağızdan dinlediler. Emek Parkı'nda düzenlenen halk toplantısına Eş Başkanların yanı sıra Teknik Hizmetlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hâkim Baykara, birim müdürleri ile çok sayıda mahalle sakini de hazır bulundu. Toplantıda söz alan mahalle muhtarları ve yurttaşlar, belediye hizmetlerinden genel olarak memnun olduklarını, ancak yakın zamanda konut alanlarının ortasında bulunan boş arsaya malikleri tarafından hububat-bakliyat depolama alanı yapılmak istendiğini dile getirdiler. Çağdaş şehircilik ilkeleri gereği konut alanları ile depolama alanlarının yan yana olmaması gerektiğini ifade eden mahalle sakinleri, nazım imar planı ve uygulama imar planlarında depolama alanı olarak işaretlenmiş olan bu bölgenin acilen konut alanına dönüştürülmesi için Eş Başkanlar Mutlu ve Türk'ten destek istediler.

“HALKIMIZIN YANINDAYIZ”
Mahalle sakinlerinin talep ve şikâyetlerini dinleyen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, depolama alanı ile ilgili şikâyetlere açıklık getirdiler. Söz konusu arazinin, tüzel kişiliği sona eren Karacailyas Belediyesi döneminde imar planlarına depolama alanı olarak işaretlendiğini belirten Eş Başkanlar, “Bildiğiniz gibi Karacailyas Beldesinin tüzel kişiliği, 6 Mart 2008 tarihi ve 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılması hakkında Kanun ile sona ermiştir. Beldemiz, bu kanun hükümleri gereğince 2009 yerel seçimlerinden sonra İlçemize bağlanmıştır. Söz konusu arazinin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına işaretlenmesi de Karacailyas Belediyesinin tüzel kişiliği sona ermeden önce gerçekleşmiştir. Akdeniz Belediyesi’nin bu süreçle herhangi bir ilgisi yoktur. Öte yandan arazi malikleri tarafından yapılan ruhsat başvurusunu, prosedürlerin tamamlanmasının ardından, haksız yere reddedemeyiz. Gerek yasal sorumluluklarımız ve gerekse kamu etiği açısından böyle bir durum söz konusu değildir” şeklinde konuştular. 
İmar planlarında yapılacak plan tadilatı ile konunun çözülebileceğini de kaydeden Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, “Ancak bunun adresi de Büyükşehir Belediye Meclisidir. Biz bu konuda siz değerli halkımızın yanındayız ve konunun takipçisi olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer yetkililerle görüşeceğiz ve mahalle muhtarları ile mahalleyi temsilen bir heyetin görüşmesi için kendilerinden randevu talep edeceğiz. Burada birkaç mahalleyi ve burada yaşayan halkımızın gündelik hayatlarını ve yaşam standartlarını olumsuz yönde etkileyecek nitelikte bir işletmenin kurulmasını biz de doğru bulmuyoruz. Bu durumun halkımız lehine düzeltilmesi gerekli mercilerde girişimde bulunacağız” dediler. Eş Başkanlar, ilgili mahallelerde bugüne kadar yapılan hizmetler ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili olarak da mahalle sakinlerine bilgi verdiler ve ardından mahalle halk toplantısını tamamladılar. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA