Esnaf bayram yapamadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnaf bayram yapamadı!


 

Mersin esnafı; Kurban Bayramı, 9 günlük tatil, düğün sezonu ve okulların açılması ile yaşanan haraketli süreçte umduğu kazancı bulamadı.

Özellikle kent merkezinin şantiyeye dönmesi ile küçük esnafın bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyleyen Başkan Dinçer, yerel yönetimleri esnafa destek olmaya çağırdı.

Hediye Eroğlu

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, bayram, tatil, düğün sezonu ve okulların açılmasının piyasala etkisi gazetemize değerlendirdi.
Son 15 günlük sürecin çok hareketli geçtiğinin düşünüldüğünü ancak bu hareketliliğin esnafa olumlu yansımadığını belirten Dinçer, “Umduğumuz kazancı elde edemedik. Hatta ve hatta nefes dahi alamadık” dedi. 

BAYRAMDA EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMADIK
Mersin’de 72 oda bünyesinde yaklaşık 70 bin esnaf ve sanatkarın hizmet verdiğini söyleyen Dinçer, “15günlük bayram tatiline umutla giren esnaf ve sanatkarlarımız gerek düğün sezonunun da açılması ile büyük bir beklenti içine girmişlerdi. Buna da hazırlık yaptılar, malzeme ve ürün alarak müşterilerine zengin çeşite sahip kaliteli ürünler ile hizmet sunmayı hedeflediler. Ancak umdukları gbi olmadı. Ne yazık ki bayram ve tatil süresince ki düğün sezonu da dahil Mersin’de esnaf ve sanatkarlarımız emeklerinin karşılığını alamadılar” dedi. 

“KENT ŞANTİYEYE DÖNDÜ, ESNAF MAĞDUR OLDU” 
Tüm zorluklara rağmen esnaf ve sanatkarların çağa ayak uydurarak hizmet kalitesini arttırma çabasında olduğunu ancak yerel yönetimlerin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini işaret etti. Özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde yürüttüğü çalışmalara değinen Dinçer, “Belediye yönetimi ile bayram öncesi yaptığımız görüşmelerde kent içindeki çalışmaların esnafın olumsuz etkilenmemesi için bayram sonrası yapılması önerisinde bulunduk. Ancak ne yazık ki sesimize kulak verilmedi. Kent merkezi şantiyeye döndü. Özellikle Atatürk Caddesi ve Ulu Cami bölgesinde ki esnafımız çok zor durumda kaldı, mağdur oldu” dedi. 

“PARK SORUNU ESNAFI VURUYOR”
Esnaf ve sanatkarın korunması gerekirken bir de karşısına engeller, zorluklar çıkarılmasının Kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Dinçer, “Bizler tüm zorluklara rağmen ülkemizin sigortası olarak ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Bu noktada da özellikle yerel yönetimlerden destek bekliyoruz. Unutulmamalı ki; yapılacak her türlü yol, kaldırım, ışıklandırma, temizlik çalışması esnafı direk ilgilendirmektedir. Bu durumun yaratacağı olumsuzluklardan ilk etkilenen esnaftır. Örneğin kent içinde özellikle de çarşı merkezde yaşanan park sorunu esnafa darbe vurmaktadır. Bayramda da bu durum daha net ortaya çıkmıştır” diye konuştu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA