Su ücretlerine düzenleme geliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Su ücretlerine düzenleme geliyor!


 

MESKİ’nin mahalleye dönüşen beldelerdeki su ücretleri ile ilgili yeniden düzenleme yapmak için harekete geçtiği açıklandı.

Hediye Eroğlu

Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklı beldelerde ilçe tarifesinden su ücreti ödenmesi ile ilgili Torba Yasa’da düzenleme yapılması ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün harekete geçtiği açıklandı.
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı birinci birleşiminde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu düzenleme ile yetkinin kendilerinin de olmadığının bir kez daha gün yüzüne çıktığını söyledi.

“SEÇİMLERDE ÇOK BÜYÜK SPEKÜLASYONLAR YAPILDI”
Beldelerde ki su beledellerinin düzenlenmesi ile ilgili hem 7 Haziran, hem de 1 Kasım seçimlerinde çok büyük spekülasyonlar yapıldığını söyleyen Kcamaz, “Hekes bu yetkinin belediyede olmadığını bildiği halde bu konu istismar edildi. 
Çünkü yasa koyucu 6360 sayılı yasayı hazırlarken; köylere 5 yıl süreyle 4’de bir fiyatına su verilmesini kararlaştırdı. Beldeler ile ilgili ise hiçbir düzenleme yapılmadı. Ve beldeler daha önce belediye olduğu için belediye statüsünde ücret ödemek zorunda kaldı. Dolayısıyla ilçe belediyesinde su fiyatı ne ise ona bağlı beldelerde de su fiyatı aynı şekilde oldu. 

“KONUYU BAKANLARA İLETTİM”
Bu spekülasyonlar çok yoğunlaşınca defalarca durumu anlattık. Haziran seçimi tamamlandıktan sonra bu istismarın ortadan kaldırılması için MHP milletvekillerine bir önerge verilerek, bu işin çözülmesi için çağrı yaptım. Hatta konuyu sayın Bakan Lütfi Elvan’a da ve diğer bakanlara da söyledim.
Ve nihayet son Torba Yasa ile bu konuda düzenleme yapıldı. Ve daha önce bizim yetkimizin olmadığı TBMM kararı ile bir kez daha tescil edilmiş oldu. MESKİ yönetim kurulu da su fiyatlarını yeniden belirleme noktasına geldi. Dolayısıyla beldelerde, ilçedeki su fiyatının yarısı kadar su bedeli alınması kararına varıldı” dedi. 
Konu ilgili teklif komisyona havale edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA