Silifkeliler şehidini gözyaşlarıyla uğurladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifkeliler şehidini gözyaşlarıyla uğurladı


 

Hakkari’nin Ağaçdibi köyü kırsalında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin, Mersin’in Silifke ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Ağaçdibi köyü kırsal kesiminde cumartesi sabahı meydana gelen çatışmada 4 terörist ölü ele geçirilirken, 3 asker de şehit düşmüştü. Çatışmada şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin'in naaşı, memleketi Mersin’in Silifke ilçesine getirildi. Şehidin naaşı ilk olarak Yeni Mahalle'deki babaevine getirildi. Daha sonra kalabalık bir vatandaş topluluğu eşliğinde Yeni Mahalle Evyap Camii'ne getirilen şehidin cenazesi, ikindi namazına müteakip Mersin İl Müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından top arabasına kondu.

Şehit Şahin'in naaşı, Asri Mezarlık'taki şehitliğe defnedildi. Şehidin cenazesi mezarlığa götürülürken binlerce vatandaş teröre lanet okudu. 
Cenaze törenine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, şehidin annesi Teslime Şahin, babası Ali Şahin ve şehidin eşi Özlem Şahin’le görüşüp acılarını paylaştı. Bakan Elvan, tören öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı telefonla arayarak, şehidin babası Ali Şahin ile görüştürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babasına taziyelerini bildirdi.
Şehidin 2 yaşındaki oğlu Ali Yusuf bir bayan komutanın kucağında balonla oynarken, 6 yaşındaki Elçin ve Ecrin adlı ikiz kızları ise tören alanına getirilmedi. Törene Bakan Lütfi Elvan’ın yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, komutanlar ve binlerce vatandaş katıldı.(İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA